фирми продукти
представяме
работа
 
8 необичайни балкона

Много хора, които не разполагат с дворче или градинка, използват балкона на апартамента си за саксии със зеленина, за простиране и за сутрешното си кафе. Има обаче тераси, които са оформени малко по-необичайно. Вижте някои от тях.

Вижте още: 11 интересни идеи за балкона



Балкон с плувен басейн

8 необичайни балкона

8 необичайни балкона

Тези тераси са изградени върху 37-етажни небостъргачи в Бомбай, Индия, Aquaria Grande. Те са изработени от прозрачно стъкло и по-голямата част от тях е басейн. Необичайната идея е на хонгконгския архитект Джеймс Ло и индийската компания Wadhwa Group. Комплексът се състои от 200 апартамента, паркинг на три етажа, фитнес и сауна. Балконите са с меки извивки, а парапетите са от стъкло, така че от басейна могат да се видят както вътрешните части на апартамента, така и пейзажите навън.


Панорамна тераса на кулата Уилис

8 необичайни балкона

8 необичайни балкона

8 необичайни балкона

8 необичайни балкона

Ако се страхувате от височини, тази кула не е за Вас. Ако обаче искате да се изправите срещу страха си по безопасен способ, може би трябва да посетите прозрачната тераса на 103-я етаж, която се намира на височина почти 413 метра над града. Кулата Уилис се намира в Чикаго, а терасата не е много голяма, но е с изцяло прозрачни стени. Хората могат да се насладят на панорамата на града или да легнат на пода, за да усетят безтегловност. Отстрани терасата изглежда като малка кутия върху сградата.


Балкони шипчета


8 необичайни балкона

8 необичайни балкона

8 необичайни балкона

Комплексът се нарича VM House и включва множество апартаменти, разпределени в две сгради – с формата на буквите V и M. Тяхната концепция е базирана основно върху функционалността, отколкото върху естетиката. Триъгълните тераски наподобяват шипове върху фасадата. Те обаче не са изградени основно за визуален ефект, а така, че слънчевата светлина да навлиза във всеки апартамент възможно най-много часове от светлата част на денонощието, както и да се обособи добра комуникация между съседите в апартаментите.


Балкон под къщата

8 необичайни балкона

Тази къща в Япония е изградена върху полегат хълм, затова не е никак чудно, че терасата й се намира под нея. Архитектът Юкихару Дузуки изгражда терасата на по-ниско ниво от къщата Сукия, като до нея се стига чрез тунел. Тя е обособена така, че излиза върху страничната част на хълмистата основа.


Блокови тераси

8 необичайни балкона

8 необичайни балкона

На брега на Словения на Адриатика е изградена тази сграда с необичайни по форма тераски. Архитектите на Ofis Arhitekti печелят национален конкурс с идеята за две сгради, всяка на 4 етажа, с апартаменти в няколко размера. Някои от апартаментите са с размерите на студио, но трапецообразните балкончета са изградени с невероятна гледка в посока на Адриатическо море и разширяват пространството на помещенията. Целта на архитектите е била цените на апартаментите да са сравнително достъпни.


Тераса с формата на чаша за чай


8 необичайни балкона

8 необичайни балкона

Цветните тераски са оформени като огромна чаша за чай. Те са поставени върху сградата от компанията Niimi, за да се популяризират разнообразните чайове, които те предлагат в Япония.


Балкон гараж


8 необичайни балкона

8 необичайни балкона

Интересна концепция за балкон, на който да се държи колата. Идеята е на немски архитекти и вероятно целта е да се спести необходимостта от гараж. Колата се поставя на платформа, а мощен елеватор я издига до желаното ниво. Според мнението на архитектите основна концепция са удобството и сигурността, както и директното разтоварване на багажа от колата, все едно сте паркирали пред къщата си. Счита се, че терасата е по-сигурна и за колата.


Сгъваема тераса

8 необичайни балкона

8 необичайни балкона

Балконите са по проект на архитектите от Hofman Dujardin Architects. Те са изработени от Hurks Geveltechniek и са изградени от стомана, стъкло и алуминий. Иновативната метално-стъклена рамка може да се трансформира според желанието на потребителя, да се сгъва и разгъва. Сгънатата тераса се превръща в прозорец, а разгъната тя може да се използва за сядане и хранене. Вижте още за сгъваемата тераса.


Източник: oddee.com







Няма коментари


ключови думи
дизайн, балкони

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg