фирми продукти
представяме
работа
 
14 лесни проекта за дома - 2

Не е необходимо да изпразните семейния бюджет, за да обзаведете дома си стилно и практично. Вижте няколко идеи за аксесоари, които можете да изработите и сами, и които изглеждат страхотно в стаите.

Част първа


8. Цветна ваза от моливи

 14 лесни проекта за дома - 2

Използвайте старите цветни моливи, за да обособите необичайна ваза за празнични букети. Основа може да е стъклена ваза с форма на цилиндър или обикновена висока чаша. Подредете цветните моливи по периферията на основата, плътно и по разцветки, като по желание можете да използвате лепило за дърво. Завържете две ярки панделки в горната и в долната част на цветната вазичка, така че те да задържат дървените пръчки една до друга, ако не използвате лепило.


9. Горна дъска от стара врата

 14 лесни проекта за дома - 2

Вместо да купувате дървена дъска за леглото си, можете да изработите дъска от стара дървена врата. Демонтирайте пантите на вратата, запълнете отворите с маджун и боядисайте всички повърхности с боя. Можете да оцветите някои зони с боя в контрастни тонове или да обособите цветни мотиви чрез шаблон. Дъската поставете облегната о стената зад леглото или я монтирайте чрез метални Г-образни скоби, за да не се размества.


10. Масичка от дърводелски метри

 14 лесни проекта за дома - 2

Използвайте стара дървена странична масичка, за да обособите необичаен аксесоар за всекидневната стая чрез стари дърводелски метри. Можете да използвате разнообразни по размери и разцветки метри, но се стремете да са с еднаква дебелина, за да не е релефен дървеният плот. Ако не са равномерни, изшкурете долната им част, за да ги изравните. Изберете как искате да подредите дървените елементи и ги срежете на желаната дължина. Подредете ги върху плота, за да ги тествате. Оставете ги върху масичката и започнете да ги залепвате с лепило от едната ъглова зона. Подреждайте елементите плътно, за да не се образуват фуги между тях, които да се замърсяват. Отгоре нанесете слой лак за дърво или шеллак.


11. Ваза от бутилки


 14 лесни проекта за дома - 2

Вместо стандартните вази за празничните букети използвайте няколко обикновени стъклени бутилки за мляко. Подредете ги 2 х 2, 2 х 3 или 3 х 3, завържете бутилките една за друга със сизал, с канап или с цветна празнична панделка, за да не се разместват. Поставете малко вода и натопете стръкчета зеленина във всяка бутилка, като можете да употребите еднакви растения или комбинация от зеленина.


12. Табуретка от списания


 14 лесни проекта за дома - 2

Ако се чудите какво да правите с купчините стари списания, особено ако искате да ги запазите, но те Ви пречат и заемат пространство в стаите без полза, използвайте тази идейка. Използвайте една или две дървени повърхности с размерите на списанията или малко по-големи на размер, като върху едната можете да поставите колела. Необходими са Ви два еднакви по широчина колана, като материята няма значение. Пробийте върху страничните части на дървените повърхности по два отвора от всяка страна, достатъчно широки, за да прокарате през тях коланите. Подредете върху едната дървена повърхност списанията, стегнете ги с коланите и поставете върху тях втората дървена повърхност. Така обособената мебел можете да използвате като странична масичка на колела за всекидневната стая. Ако поставите не много голяма мека възглавница, върху дървената повърхност или направо върху основата, можете да използвате мебела за сядане.


13. Закачалка от облегалка

 14 лесни проекта за дома - 2

Старият дървен стол можете да използвате повторно, като демонтирате седалката и използвате задната част. Нанесете нова боя и изчакайте да изсъхне. Ако желаете можете да монтирате няколко дървени пръчки или да замените старите. Монтирайте дървената рамка върху стената чрез Г-образни скоби или чрез винтчета, като ги поставите в горната част, по средата или в двата й края.


14. Аксесоари от речни камъчета

 14 лесни проекта за дома - 2

Използвайте няколко шепи гладки речни камъчета, закупени от магазин или събрани от Вас, за да обособите необичайни подложки за хранене. Върху тях можете да поставите мокрите или горещи съдове, чайници, чаши с напитки. Подберете няколко гладки камъчета, които да са сравнително плоски и с еднаква височина. Изрежете от телена мрежа или филц кръгове с размерите на подложките, които искате да изработите. Използвайте силно лепило, за да захванете камъчетата върху кръговете, като ги подреждате възможно най-плътно и близо едно до друго. Изчакайте лепилото да изсъхне и поставете върху масата за хранене.


Изтчоник: countryliving.com







Няма коментари


ключови думи
лесни проекти, идеи за дома, дизайн, аксесоари

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg