фирми продукти
представяме
работа
 
14 лесни проекта за дома

Не е необходимо да изпразните семейния бюджет, за да обзаведете дома си стилно и практично. Вижте няколко идеи за аксесоари, които можете да изработите и сами, и които изглеждат страхотно в стаите.


1. Холна масичка от дървена макара

14 лесни проекта за дома

Можете да превърнете обикновена дървена макара за маркуч и кабел в масичка за всекидневната стая. Ако включите няколко дървени пръчки по периферията, можете да използвате практичната масичка за съхранение на книги и списания. За обособяване на вертикални рафтчета използвайте дървени пръти с диаметър 2 сантиметра. В този проект са използвани 12 броя, но Вие можете да използвате повече или по-малко, в зависимост колко искате да е широчината на секторите за книги и списания. Срежете дървените пръти на дължина спрямо височината на масичката и по-конкретно спрямо разстоянието между двете кръгли повърхности на макарата. Залепете ги с лепило за дървесина или пробийте отвори за прътите в двете повърхности, като по-лесно ще е за монтаж, ако можете да демонтирате една от тях, за да залепите лостовете. По желание нанесете боя върху всички части на масичката. Монтирайте в долната част три или четири колелца.


2. Кухненски бурканчета

14 лесни проекта за дома

Този проект можете да изработите с боя за стъкло или с крем за ецване на стъкло. Боята може да е в избраните разцветки от Вас, а матиращите кремове обособяват полупрозрачни зони върху прозрачните стъклени повърхности. Още по-лесно да обозначите бурканчетата с продукти е да използвате самозалепващ се винил, като го изрежете по форма и го залепите върху стъклото. Ако искате да използвате боя или крем за байцване, изрежете от картон или пластмаса шаблони, залепете ги на желаната зона и нанесете продукта. Оставете да подейства спрямо опаковката и махнете шаблона. Вижте няколко проекта с матиращ крем за стъкло.


3. Поставки от малки речни камъчета

14 лесни проекта за дома

Използвайте събраните по време на ваканцията или излета край реката речни камъчета, за да поставите красиви пейзажи, бележки и картинки на работното си бюро. Използвайте цветна тел или обикновена тел, обвита изцяло с конци за бродерия, в желаните разцветки. Обхванете по широчина камъчетата с телта и я увийте добре, за да не изпада камъчето.  Другия край на телта оформете чепче за захващане на бележките, като го обособите подобно на кламер, вдлъбнато или изпъкнало, като можете да поставяте бележките отгоре или отдолу.


4. Матрьошки за сол и пипер

14 лесни проекта за дома

Използвайте старите дървени матрьошки в няколко размера, за да ги трансформирате в поставки за подправки. Пробийте в горната част на главата на матрьошката по няколко малки отвора, в зависимост от това по колко сол или пипер искате да пускат, затворете ги и ги поставете на масата за хранене.


5. Шкаф от кутийки


14 лесни проекта за дома

Използвайте няколко разнообразни по размер дървени кутийки, за да обособите шкафче за хола или семейната стая. Можете да използвате и стари чекмеджета, на които сте премахнали дръжките. Подредете ги вертикално една до друга, като можете да ги захванете с винтове за дърво за повече стабилност на конструкцията. Даже да се образуват ниши между кутийките, можете да ги използвате за съхранение на страхотни акценти. Върху задната част на кутийките можете да залепите парчета декоративна хартия в ярки тонове и шарки.


6. Абажур с декупаж

14 лесни проекта за дома

Използвайте едноцветен абажур за лампа, за да включите цветни мотиви чрез декоративна хартия. Увийте изцяло абажура с опаковъчна хартия и маркирайте периферията на аксесоара. Демонтирайте го от лампата. Използвайте опаковъчната хартия, за да очертаете и изрежете по контурите цветна хартия. Нанесете върху повърхностите лепило за декупаж и залепете парчетата хартия. отгоре нанесете още един слой лепило, за да запечатате шарките и цветовете. Използвайте дунапренова четка. Оставете да изсъхне няколко часа и по желание нанесете спрей лак. Монтирайте лампата.


7. Дръжки за шкафчетата от кухненски прибори

14 лесни проекта за дома

Използвайте няколко прибора от метал, за да замените старите и скучновати дръжки на кухненските шкафове. Изберете вилички или лъжички с еднаква височина и ги залепете с многофункционално лепило върху старите дръжки, ако формата им е подходяща. Можете да ги залепите върху две парчета метал или дървесина, които да монтирате върху вратичките на кухненските шкафове с винтове от вътрешната страна. Оставете лепилото да изсъхне.


Очаквайте продължение...


Източник: countryliving.com







Няма коментари


ключови думи
лесни проекти, идеи за дома, дизайн, аксесоари

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg