фирми продукти
представяме
работа
 
6 начина да трансформирате стаите с текстил

Тъканите са страхотен акцент в интериорите и могат да ги преобразят за минутки, без да рискувате с промените в дизайна. Текстилните акценти са сравнително евтини и могат да се заменят бързо, ако искате промяна на дизайна на стаите. Те могат да се включат върху тапицерията на обзавеждането, чрез аксесоарите и върху завесите, за да се добавят разцветки и шикозност в стаите.

 6 начина да трансформирате стаите с текстил

Използвайте ярки тонове и наситени мотиви в малки дози

Ако не искате да претоварите интериорите с ярки тонове или наситени принтове, използвайте ги в малки дози. Можете да поставите няколко декоративни възглавници в свежи разцветки, които лесно можете да махнете. Тези цветни акценти не са натрапчиви, но и не стоят незабелязани. Декоративните възглавници можете да ушиете и сами, за да не се налага да харчите куп средства за нещо, което може да Ви се стори скучно за няколко дена. Можете да комбинирате геометрични мотиви и контрастни разцветки, за да разчупите скучната палитра на стаята.

 6 начина да трансформирате стаите с текстил

Помислете за канапето като за любимата си дрешка

Ако искате да разчупите дизайна на стаята, вместо неутрална палитра, изберете за тапицерията на канапето любимите си разцветки. Ако изберете неутралните тонове, диванът ще се изгуби в общата визия на интериора, вместо да изпъкне. Даже да искате да използвате натрапчив цвят, ако го употребявате пестеливо, няма да рискувате да обособите кичозна тапицерия, а ще включите разцветката като фокусна точка в интериора. Ако се притеснявате от ярките цветове, даже да ги предпочитате върху дрехите си, включете няколко цветни декоративни възглавници с принтове или ивици ярко обагрена тъкан.

 6 начина да трансформирате стаите с текстил

Малки принтове за големите фотьойли

Ако искате да изберете тапицерия за големи фотьойли или кресла, спрете се на тъкани с дребни принтове, особено ако цветовете са наситени. Размерите на мебела са достатъчни, за да привлече вниманието, а едрите мотиви само ще подчертаят несъразмерността на обзавеждането. Малките шарки балансират визуално интериорите и омекотяват контурите.

Издръжливи тъкани за малките деца
Ако имате малки деца, подберете тъкани, които са лесни за махане и изпирате, не задържат петна и не се мачкат. Що се отнася до разцветките, щампите и мотивите прикриват петната и замърсяванията. Изберете по-тъмни тонове за сметка на неутралните оттенъци. Кадифето е добра идея за тапицерия, особено ако е от памук и е релефно, тъй като върху тъканта петната и намачканите зони лесно се прикриват, така че няма да Ви се налага да перете тапицерията всяка седмица.

 6 начина да трансформирате стаите с текстил

Освежете скучноватите перденца

Неутралните щори, воланчета и пердета са в състояние да превърнат и най-просторните интериори в скучни стаи без интерес. Макар неутралните на цвят аксесоари обикновено да са по-евтини, можете да освежите пердетата и щорите на прозорците за малко средства в ярки разцветки. Можете да залепите върху ролетните щори цветни тапети в наситени тонове или да ги щамповате с боя за тъкани. Използвайте лепило за плат, за да залепите изрязани от други тъкани мотиви или залепете цветните елементи чрез самозалепваща се тъкан за апликации. Най-лесно можете да обработите завесите и щорите, ако те са твърде големи, чрез щампи и бои за тъкани. Вижте няколко практични проекта – за флорални щампи, за цветен патладжан и за щампи.

 6 начина да трансформирате стаите с текстил

Изработете дъска за бележки от тъкан

Можете да използвате коркова дъска или няколко плочки за тавани за звукоизолация, за да изградите практична и функционална дъска за бележки. Обвийте всяка плочка с цветна тъкан, като можете да използвате и парчета от различни платове, а ръбовете залепете в задната им част. Можете да монтирате плочките директно върху стените или да ги залепите върху стара врата с куха вътрешност. Бележките можете да захващате върху повърхностите чрез кабарчета в различни разцветки. Ако използвате врата за основата, можете да облегнете вратата на стената и така няма да се налага да монтирате основата, а ще можете да я местите из стаите.


Източник: Рийдърс Дайджест







Няма коментари


ключови думи
текстил, интериор, дизайн, трансформация

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg