фирми продукти
представяме
работа
 
Трицветен омбре стол

В сферата на дизайна шарките, които се състоят от два или повече тона, преливащи един в друг, се наричат омбре или ломбер. Обособете от стар стол от дървесина мебел с омбре дизайн в желаните от Вас разцветки.

Трицветен омбре стол

Проектът не отнема много време – не повече от 4-6 часа. За него са Ви необходими съвсем малко материали, а за най-бърз ефект използвайте спрей боя. Можете да нанесете три разцветки, като градирате от най-тъмен тон в най-светъл, а можете да използвате само два оттенъка. В зависимост от това какъв ефект искате да постигнете можете да комбинирате сходни оттенъци или контрастиращи.

Трицветен омбре стол
Вдъхновението за проекта


Необходими материали:


* дървен стол или пейка за трапезария
* телче или шкурка
* спрей боя в две или три разцветки
* спрей грунд
* спрей лак
* предпазни ръкавици
* предпазна маска
* предпазни очила
* парцалче

Трицветен омбре стол

 
Инструкции:

1. Поставете предпазни ръкавици и обработете повърхностите на мебела с шкурка или телче. Обработената повърхност ще задържи по-добре боята. Ако има стара боя, трябва да я премахнете напълно, преди да нанесете нова.

Трицветен омбре стол

2. Нанесете на тънък слой грунд, ако се налага нанесете два слоя. Изчакайте малко да изсъхне, както е описано на опаковката. Работете в добре проветрено помещение, с маска и очила за защита.

Трицветен омбре стол

3. Като поизсъхнат повърхностите в горната част, обърнете мебела с краката нагоре и нанесете грунд по всички повърхности. Практичен е накрайникът за спрей боя, лак и грунд, който се поставя върху опаковката на боята и предпазва пръстите.

Трицветен омбре стол

Трицветен омбре стол

4. Решете грубо къде искате границите между разцветките. В проекта в най-горната част на мебела е нанесено бяло, в средата – светлосиньо, а в долната част – индигово. Нанесете най-светлия оттенък в горната част на стола на тънък слой. Не е необходимо да обработвате всички повърхности, само тези, които искате да са в тази разцветка. Нанасяйте боята на тънки слоеве, три или четири, като чакате боята да изсъхне добре. Ако се получат неравности, обработете с телче и нанесете боя.

5. Нанесете средната разцветка, като широчината на тоновете е по Ваш вкус. Добре е границата между тоновете да се вижда. Нанесете боята на много тънки слоеве. Обработете средната част, а ръбовете оставете за накрая. Опитайте да боядисате повърхностите равномерно.

Трицветен омбре стол

6. Обработете с боята ръбовете, като нанесете много леко слоя, съвсем тънко, за да се обособи полупрозрачна комбинация между двете разцветки. Ако не сте сигурни в точността на ръката си, тествайте способностите си на парче картон. Работете бавно, за да обособите равномерен ръб. В долната част нанесете синята боя малко по-навътре в зоната, която искате да боядисате в тъмносиньо.

Трицветен омбре стол

7. Обърнете мебела върху парче тъкан, за да нанесете третата разцветка. Можете да нанесете втората разцветка върху долните повърхности на стола, а можете да ги оставите само с грунд или да ги оцветите в индигово.

Трицветен омбре стол

Нанесете спрей боята с третата разцветка в долната част на мебела. Обработете първо крайните части, а повече внимание отделете на граничните зони с втората разцветка. Ако с третата боя прекалите, можете да използвате втората, за да изравните повърхностите и да обособите преливащата граница на двете разцветки.

Трицветен омбре стол

8. В долната част, по краката, можете да обработите малки зони с бяла боя, за да подчертаете трицветната комбинация. Оставете боята да изсъхне поне за денонощие, докато не лепне на допир. По желание можете да нанесете спрей лак, за да защитите цветния ефект аз повече време.

Трицветен омбре стол

Трицветен омбре стол


Източник: designsponge.com







Няма коментари


ключови думи
омбре стол, дизайн, декорация, мебели, креативен проект

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg