фирми продукти
представяме
работа
 
Удобно кътче в ъгъла

Следвайки посочените в проекта стъпки, ще можете да превърнете всеки неизползван ъгъл от интериора на всекидневната или спалнята в удобно и меко кътче.

Удобно кътче в ъгъла

Необходими инструменти и материали

  • циркуляр
  • прободен трион
  • шкурка със зърненост 180G
  • рулетка
  • метър
  • чук
  • пирони
  • дрелка и свредели, винтове
  • линия
  • 2 бр. 91 см. х 38 см. шкафа
  • 10 см. х 10 см. парчета от 2,5/ 10 см. шперплат с дъбов фурнир
  • 10 см.х 20 см. парче от 7/10 см. МДФ плоскост
  • 7/10 см х 30 см. дървен перваз


Конструирайте и монтирайте основата


Чувствайте се свободни да експериментирате и да придадете индивидуалност на спалния Ви интериор. Този проект дава една креативна идея за изготвянето на кокетно и меко място за сядане, което може да се пригоди към ъгъла в спалнята или всекидневната стая. Преди да започнете каквито и да е действия, свързани с този проект, убедете се, че в завършен вид конструкцията няма да повреди повърхността на пода, первазите на прозорците и вратите.

Стъпка 1:
Вземете мерките и изрежете частите на рамката от 5 см. х 10 см. х 20 см. дървен материал. Когато избирате дървения материал за този проект, намерете възможно най-правите дъските и ги оставете няколко дни в дома си, за да могат да се приспособят към влагата на жилището.

Полезен съвет:  Не е необходимо основата на тази мебел да изглежда добре, по-важно е всяка от частите й да е с правилно позициониране. Всички ъгли на горната плоскост на конструкцията трябва да са монтирани наравно, така че да могат да издържат на тежестта на двата шкафа.

Стъпка 2:
Забийте с пирони или завинтете с винтове пресичащите се греди към предната част на конструкцията, където по-ще поставите и дървените первази. Проверете дали всяка съставна част е с квадратна форма. Поставете две дълги летви от вътрешната страна и към задната част, която по-късно ще прикрепите към стената посредством винтове.

Стъпка 3:
Премахнете основната дъска, намираща се между двете стени, сключващи ъгъл. Измерете дължината на двата ''крака'' на основата и извадете получилата се сума от тази на основната дъска, за да получите оптималните размери на всяка от лентите за первазите.

Стъпка 4:
Сложете основата конструкция на определеното й от Вас място и добавете клинове, ако е необходимо, за да изравните нивото й. Завинтете 7-сантиметрови винтове към рамката и гипсокартона.


Поставете шкафовете и горната част



Стъпка 1: Грундирайте и боядисайте двата все още недовършени шкафа.

Полезен съвет: За да улесните процеса на работата си, премахнете вратите на шкафовете и боядисайте поотделно елементите. Вътрешната им част може също да бъде боядисана, ако имате желание.

Стъпка 2: Приплъзгайте шкафовете 5 см. напред от обичайната им позиция, уверете се, че страните им са равни с краищата на основната конструкция и посредством винтове или пирони ги прикачете към основата.

Стъпка 3: Срежете два от краищата на шперплата, направете вдлъбнатини и ги прикрепете към страните на шкафовете и основата, използвайки пирони. С помощта на замазка прикрийте дупките от пироните изшкурете с шкурка, така че повърхността да стане гладка. След това грундирайте и боядисайте панелите.


Прибавете декоративните елементи


От магазин за тапицерии можете да се сдобиете с меки L - образни възглавнички, които да поставите върху ъгловата пейка. Тяхната дебелина трябва да е съобразена с нивото на рамката на прозореца.


Източник: lowescreativeideas.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, дизайн, мебел

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg