фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за банята с боя

Цветовете създават специфичен характер на помещенията, обособяват ги и ги моделират визуално. Можете да подберете любимите си разцветки или да употребите тонове, използвани из другите помещения. Можете да използвате разцветки и щампи, които разширяват визуално пространствата, обособяват акценти, повдигат таваните.

Идеи за банята с боя

Създайте настроение
В зависимост от това какво настроение искате да създадете в банята, трябва да изберете съответната цветова комбинация. Трябва да решите дали искате банята Ви да е релаксираща или енергизираща, традиционна или модерна, стандартна или ефектна, неутрална или с цветни щампи.

Идеи за банята с боя

* Студените и приглушени тонове създават успокояваща атмосфера в стаята. Ако покриете стените в светлосиньо със сиви подтонове, ще обособите помещение, в което можете да взимате отпускаща и релаксираща вана. Тези ненатрапчиви оттенъци са много добър избор за бани, които искате да придобият визията на СПА салон. Ако искате да избягате от стандартите в цветовете, спрете се на наситено синьо, тъй като то е вътре в цветния спектър, но не е обикновен син тон.

* Наситените тонове създават усещане за уют в банята и затоплят помещението. Търсете оттенъци от топлата зона на цветовото колело, като много приятни са рубинено червено, цвят патладжан, златисти оттенъци. Винените тонове и пурпурното са мощни акценти, но трябва да се използват в малки дози.

 * Прасковено и теракота, както и нежните розови тонове създават ненатрапчив уют и действат релаксиращо. Те могат да се комбинират с разнообразни цветни акценти, да се употребяват с неутрални оттенъци и да обособяват щампи.

Идеи за банята с боя

* Вибриращи първични тонове, ако са употребени внимателно, могат да енергизират банята и да ви събуждат с настроение сутрин. Изпълнете стаята с червени, сини и жълти оттенъци, ярки или приглушени. Използвайте акцентните ярки тонове внимателно, за да не претоварите дизайна на банята, а можете да ги комбинирате с меки оттенъци и неутрални тонове.

* Неутралните тонове никога не излизат от мода. Те обособяват изтънчен интериор и позволяват да се използват ярки акценти и аксесоари. Заложете на меки бежови оттенъци, на топли кафяви тонове и на кремави разновидности. Ако искате да освежите интериорите с ярки аксесоари, винаги можете да включите цветни кърпи за баня, завеси за душ, комплект сапуниерка и чаша за четки, и прочее акценти.


Създайте ефект
Чрез нюансите можете да разширите или стесните цялото пространство или някои зони, да повдигнете визуално таваните, да обособите акценти, да прикриете недостатъците и да накарате някои сектори да изпъкнат.

Идеи за банята с боя

* Меките тонове върху стените на малката баня я карат да се разшири оптически. Тоновете на стените е добре да не се различават много от тези на настилката и таваните. За да разгърнат изцяло своя характер светлите оттенъци е добре да осигурите в банята много светлина. Ярки тонове можете да включите чрез цветни аксесоари и акценти, както и чрез цветна акцентна стена или част от стена.

* Малките зони в банята можете да обособите като дрешник или тоалетка. Стените можете да оцветите в наситени тонове, които ще Ви накарат да се чувствате като член на кралското семейство.

* Употребете за таваните акцентен оттенък с наситен характер, за да обособите уютна дълбочина в стаята. Ако се страхувате да боядисате стените с твърде наситени оттенъци, използвайте ги за таваните. По този начин можете да стесните твърде високата стая, за да обособите усещане за уют, елегантност и топлина.







Няма коментари


ключови думи
баня, идеи за баня, боя

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg