фирми продукти
представяме
работа
 
Въжена кошничка за аксесоари

Ако се чудите какво да правите с остатъците от сплетено въже, което сте използвали за други проекти, тази въжена кошничка е страхотна идея. Тя се изработва много лесно, не са Ви необходими твърде специализирани инструменти, а размерите и цветовете зависят изцяло от Вашето желание и материалите, с които разполагате.

 Въжена кошничка за аксесоари

Кошничката можете да използвате за поставяне на аксесоари и цветни акценти, например сухи ядки, кълбета прежда, клонки, ароматни смеси, мъниста, потпури. Ако употребявате едноцветно въже за изработката на аксесоара можете да включите цветен конец за бродерия, за да освежите визията на кошничката. Дебелината на въжето няма особено значение, тъй като ако то е по-тънки, трябва да обособите повече намотки. Можете да изработите няколко кошнички в разнообразни размери и да ги поставите върху рафтчетата и масичките, за да съхранявате в тях дребни вещи и аксесоари. Чрез цветните конци за бродерия можете да оформите някакви фигурки.

 Въжена кошничка за аксесоари

Необходими материали:

* въже – в проекта са използвани парчета от памучно въже с размер 9 милиметра; дължината зависи от размерите и формата на аксесоара, който искате да изработите
* лепило
* игла за бродерия
* цветни конци за бродерия
* пистолет за топъл силикон и пълнител – можете да използвате топъл силикон само в края на проекта или за лепило между намотките


Инструкции:


1. Започнете да намотавате въжето в кръгче. Добре е да залепите връхчето, за да не се разприда. Намотавайте нови кръгове и ги залепвайте с лепило по време на работа. Нанасяйте лепилото по периметъра на намотките.

 Въжена кошничка за аксесоари

2. Като навиете всяка намотка я притиснете върху ивицата лепило, за да стегне лепилото добре. Оформете кръгче с желаните размери – намотката в проекта е с размер 11 сантиметра, но Вие можете да обособите основа с по-големи или по-малки размери.

 Въжена кошничка за аксесоари

 Въжена кошничка за аксесоари

3. За да оформите страничните части на аксесоара е необходимо да залепите намотка от въже върху най-външната намотка на кръгчето. Нанесете лепило върху горната повърхност на намотката и продължете да навивате. Задръжте въжето, за да стегне лепилото. Оформете няколко намотки, за да обособите долната част на аксесоара. Работете до нивото, на което искате да включите цветни конци за бродерия в дизайна.

 Въжена кошничка за аксесоари

4. Увийте няколко парчета конец и започнете да оформяте намотки около въжето. Най-лесно е да оформите намотките преди залепването, но можете да прокарате конците и с игла около вече залепените въжени слоеве. Намотайте конците върху повърхност с дължина няколко сантиметра или колкото е необходимо, за да оформите фигури във височина.

 Въжена кошничка за аксесоари

5. Завържете конците за бродерия от долната страна на намотките и срежете възможно най-късо, за да не стои грозно.

 Въжена кошничка за аксесоари

6. Като навиете цветните акценти залепете намотката върху основата и изчакайте лепилото да стегне. Можете да оформяте цветните намотки спрямо долните, за да оформите фигури във височина или да ги поставяте хаотично по периферията на кошницата. Ако искате да стесните горната част, на петата или шестата намотка започнете да залепвате въжето малко по-навътре. Така ще стесните гърлото на кошницата и ще постигнете ефектен акцент.

 Въжена кошничка за аксесоари

8. Най-горната намотка можете да оформите стилно като я омотаете изцяло с цветен конец. Срежете въжето и залепете крайчето с малко силикон, за да не се нищи. Залепете го от вътрешната страна на аксесоара, за да не се вижда твърде много.

 Въжена кошничка за аксесоари

 Въжена кошничка за аксесоари


Източник: designspongeonline.com







Няма коментари


ключови думи
кошничка за аксесоари, декорация, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg