фирми продукти
представяме
работа
 
Евтина чертожна маса от шперплат

Ако нямата достатъчно пари, които излишно да похарчите за чертожна маса, можете да си изработите такава в домашни условия.

Евтина чертожна маса от шперплат


Необходими материали

  • 90 х 180 см. парче шперплат с дебелина 1,2 см.
  • 60 х 90 см. ламинирана дървесина за плот на масата с дебелина 1,8 см.
  • 2,7 х 90 см. дървена лента за ръбовете на масата с дебелина 0,5 см.
  • 2 бр. 4 – сантиметрови дюбела с диаметър 1 см.
  • 2 подпори за извитите елементи с размери 2 х 5 см. и дебелина 2 см.
  • няколко 3-сантиметрови дървени винта, с които да се захване основата на масата
  • 2бр. панти
  • 4 бр. 1,2- сантиметрови винта, с които да прикачите пантите
  • замазка за дърво, с която да прикриете винтовете
  • боя с цвят по Ваш избор

Необходими инструменти

  • циркуляр
  • прободен трион
  • бормашина
  • отвертка
  • бургии и свредели
  • линия/ метър и стягащи скоби

Стъпка 1: Оформяне и рязане на плоскостта


* Първата стъпка от проекта включва разрязването на шперплата, който предварително сте оразмерили по посочените вече показатели. Използвайте циркуляр, за да направите разрезите прецизни и прободен трион за изрязването на извитите елементи.

Евтина чертожна маса от шперплат

* Квадратните изрязани фигури на върха на основата са получени чрез пробиване на дупки, служещи за очертания, по които да срежете повърхността с пробивния трион.

Евтина чертожна маса от шперплат

* В този проект е използван шперплат, една от чиито страни е била пребоядисвана и осигурява гладка повърхност за повторно боядисване – в този случай с бяла боя.


Стъпка 2: Сглобяване на чертожната маса

Евтина чертожна маса от шперплат

* Съединяването на отделните сглобки не е трудно. Можете да прикачите всички елементи с дървени винтове. Местоположението на винтовете на е показано на схемата, но е повече от ясно къде трябва да бъдат разположени. Подпорите на задната страна са завинтени отляво и отдясно, а плотът е завинтен отгоре.

* За извитите елементи, служещи като подпора на плота на чертожната маса, завийте винтовете от долната страна, така че повърхността на горната да е гладка.

* С помощта на бургия или свредел направете отвор на приблизителна дълбочина от 1-2 мм под плоскостта, след това поставете дървеното парче с ламинирана повърхност и накрая – завинтете винтовете. По този начин те ще останат незабележими след боядисването.


Стъпка 3: Монтиране на пантите

Евтина чертожна маса от шперплат

* В този проект плотът на масата е с 2-3 см. по-широк от корпуса й, което е довело до известни затруднения при монтиране на пантите.

* Прикачете пантите първо към горната страна на основата, а след това и към долната страна на плота на масата ( за това действие ще Ви е нужен помощник)

* Извитите подпори на плота на масата могат да Ви отнемат повече време, тъй като е необходимо да съвпаднат с пробитите върху основата дупки. Завийте винтове от долната част, както е показано на снимката.

* Последната стъпка се състои в поставянето на тънка дървена лента към долния ъгъл на плота на масата, която ще служи като малък перваз, непозволяващ на наредените хартиени листа да се изплъзнат надолу.


Евтина чертожна маса от шперплат

* Ето как изглежда чертожната маса в завършен вид.


Източник: instructables.com







Няма коментари


ключови думи
чертожна маса, лесен проект, идеи за дома, обзавеждане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg