фирми продукти
представяме
работа
 
Лесна цветна декорация за абажура

Освежете старите абажури с малко боя, като обособите желаните от Вас мотиви в две разцветки. Размерите и формата на абажура нямат значение, тъй като декорацията се оформя чрез бояджийско тиксо, което е лесно за залепване и рязане.

 Лесна цветна декорация за абажура

Можете да използвате основата на абажура като цвят, а може предварително да нанесете базов тон. Той може да се използва за разцветка на мотивите. В проекта основата на абажура е в бежово, с леки мотиви, затова тя е изравнена с бяла боя. Можете да използвате абажури от плат, от метал, от пластмаса, но трябва да изполвате бои за съответните повърхности.

 Лесна цветна декорация за абажура

В горната част можете да залепите шпиц, който се поставя от външната страна на абажура, над рамката. В проекта той е сферичен и е боядисан в бяло, за да координира на цвета на мотивите.

 Лесна цветна декорация за абажура


Необходими материали:


* абажур
* боя в желаните разцветки, като съобразите това, че тъмните разцветки могат да блокират частично светлината от лампата
* четка за боя
* бояджийско тиксо с желаната широчина, с която искате да обособите мотивите
* ножици


Инструкции:


1. Залепете парчета бояджийско тиксо, срязани на желаната дължина, върху повърхността на абажура. Ако е необходимо предварително нанесете боя за базовата разцветка, например бяла, изчакайте да изсъхне и маркирайте с молив разграфената повърхност, за да не изкривите мотивите. В проекта са обособени геометрични мотиви, чрез парчета тиксо, залепени хоризонтални и вертикално във формата на правоъгълници, свързани помежду си с по едно парче по хоризонтала. Мотивите са с размери 7.5 х 6.5 сантиметра и са на равномерни отстояния.

 Лесна цветна декорация за абажура

2. Поставете върху работната маса парчета стари вестници. Нанесете втората разцветка боя върху цялата повърхност на абажура, като тази разцветка е основен тон за аксесоара. Секторите, които сте залепили с бояджийско тиксо ще останат с базовата разцветка. Можете да използвате спрей-боя, която се нанася по-лесно. Оставете боята да изсъхне напълно. Ако искате да редуцирате риска от преминаване на боята под тиксото, първо нанесете пласт грунд или медиум.

 Лесна цветна декорация за абажура

3. Поставете абажура някъде, за да изсъхне боята добре. Отлепете парчетата тиксо и ако има нужда доизрисувайте някои сектори с четка, за да изравните оцветяването. Монтирайте абажура върху уреда и включете лампата.

 Лесна цветна декорация за абажура


Източник: craftynest.com







Няма коментари


ключови думи
цветна декорация, абажур, дизайн, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg