фирми продукти
представяме
работа
 
Креативно нощно шкафче от... стара масичка

Използвайте стара правоъгълна или кръгла масичка, за да изработите креативно нощно шкафче за спалнята. Можете да използвате мебел с по-голям размер, за да изработите две шкафчета, които да поставите до леглото.

 Креативно нощно шкафче от... стара масичка


Необходими материали:


* малка дървена маса
* мерителна рулетка
* дървена летвичка с размери 2.5 х 5 сантиметра и дължина като тази на масичката
* дрелка
* винтове за дърво
* боя и лак за дървесина
* банциг или трион
* шкурка
* парцалче


Инструкции:


1. Подгответе работната маса и определете размерите
В добре проветряема стая, върху работа маса или на пода, поставете найлони или стари вестници. В зависимост от размерите на мебела, който ще използвате и на пространството, с което разполагате с спалнята, обособете размерите на нощното шкафче, височина и дължина, както и ширината. Височината можете да съобразите с височината на леглото си.

2. Срежете масата
В зависимост от желаните параметри на шкафчето срежете масата, като обособите две части. Ако искате да обособите две нощни шкафчета, срежете я наполовина, а ако не, срежете на избраната широчина. Ако масата е повредена от едната страна, можете да изрежете тази част и да използвате само здравата. Ако е необходимо срежете долната част на крачетата, за да подкъсите височината на шкафчето.

 Креативно нощно шкафче от... стара масичка

3. Изшкурете и подгответе за боята
Ако старата маса е боядисана, премахнете боята с шкурка или инструмент за изшкурване. Избършете с парцалче, за да отстраните остатъците, подсушете.

 Креативно нощно шкафче от... стара масичка

4. Нанесете нова боя
Използвайте валяк, четка или уред за впръскване на боята. Ако използвате спрей, дръжте спрея на разстояние поне двадесет сантиметра от повърхностите. Нанесете два или три слоя и ги оставете да изсъхнат добре, поне за час.

 Креативно нощно шкафче от... стара масичка

5. Нанесете лак
Нанесете с четка, валяк или спрей прозрачен лак, за да запечатате боята. Нанесете един-два слоя, изчакайте да изсъхнат и оставете настрана.

6. Оформете дървената летвичка
Измерете широчината на изрязаното парче от маса, по ръба на изрязване, а тези размери използвайте, за да измерите и срежете парче дървесина. Срежете дървената летвичка с циркуляр или трион, като използвате две парчета, монтирани под ъгъл. Тя ще се използва за монтиране на нощното шкафче върху стените. Не е нужно да я боядисвате в съответните разцветки боя като срязаното парче, тъй като тя няма да се вижда.

 Креативно нощно шкафче от... стара масичка

7. Монтирайте летвичката
Поставете масичката до стената и отбележете височината, на която трябва да се монтира летвичката. Маркирайте височината точно под ръба на масата, в зависимост от това как точно ще я монтирате на стената. Пробийте отвори в стената с дрелка и монтирайте летвичката на отбелязаната височина с винтове за дървесина. Тествайте положението и ако шкафчето не стои стабилно, преместете летвичката по стената.

 Креативно нощно шкафче от... стара масичка

8. Монтирайте масата върху летвичката
Поставете шкафчето върху летвичката и я монтирайте с винтове за дървесина от долната страна. Дължината на винтчетата трябва да е толкова, че те на минат през ръба на масата и летвичката, но да не пробият плота. Опората на шкафчето може да е по ръба на плота или по ръка на основата, като това зависи от конструкцията.

 Креативно нощно шкафче от... стара масичка


Източник: hgtv.com







Няма коментари


ключови думи
нощно шкафче, стара масичка, дизайн, интериор, мебели

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg