фирми продукти
представяме
работа
 
Цветни стени ''Намачкана хартия''

За да разнообразите стените в стаите с цветни акценти, можете да използвате тази лесна техника за нанасяне на боята. Цветовете зависят от желанието Ви и от комбинацията от тонове в интериорите. За цвят се използват два слоя – от латекс с наситен оттенък и от гланц с полупрозрачен тон. Използваните в проекта тонове са в бежово, но за Вашите стени Вие можете да използвате разнообразие от разцветки.

 Цветни стени ''Намачкана хартия''

Тази техника може да използва два начина за постигане на желания ефект – чрез нанасяне на боята върху тънка хартиена салфетка или чрез оформяне с найлоново парче. Ако използвате хартиена салфетка, ефектът е релефен и е страхотна техника за скриване на неравности по стенните повърхности. Парчетата салфетка се поставят върху стената и се запечатват с боя. Ако използвате парчета найлон, те се употребяват многократно, като целта е да се модифицира все още незасъхналите слоеве боя, а не да се оставят върху повърхностите.


Необходими материали:


* салфетки или опаковъчна тънка хартия, а ако сте избрали другата версия, парче найлон с размери метър на метър
* панер за боите
* валяк
* четка
* бояджийско тиксо
* латексова боя с матов завършек, светлобежова
* гланц за антик ефект, кафяв или карамелен

 Цветни стени ''Намачкана хартия''


Инструкции:


Забележка: Ако използвате хартиени салфетки за основата, не е необходимо да нанасяте базов слой боя върху стените и можете да обособявате техниката директно върху старата боя, нанесена на стената.

1. Почистете добре повърхностите на стените, избършете первазите и облепете стените с хартиено тиксо, за да ги обособите. Препокрийте част от границите така, че боите да не се стекат под ивиците тиксо. Залепете добре тиксото, като минете върху ивиците с пластмасова шпатула или кредитна карта. Смесете латекса с малко гланц, за да постигнете по-размит ефект.

2. Започнете от горната част на стената и нанесете латекса или гланцовата смес върху зона, която е с малко по-големи размери от тези на парчето салфетка. Нанесете боята с валяк, а по ъгловите части използвайте четка. Намачкайте парчетата хартиена салфетка и я разстелете. Внимателно поставете салфетката върху влажната боя. Ако искате по-релефно покритие, не изпъвайте повърхността твърде много, а я залепете намачкана. Не се притеснявайте, ако по време на залепването накъсате хартията, тъй като можете да я изгладите с пръсти.

 Цветни стени ''Намачкана хартия''

3. Напоете валяка с боя отново, избършете излишъка от боята и минете върху хартиената повърхност. Ако не Ви харесва начинът, по който стои хартията, можете да я разместите с пръсти, а ако боята е започнала да стяга, намокрете пръстите си с вода. Откъснете излишната хартия по ръбовете, покрай ъгловите зони и перваза.

 Цветни стени ''Намачкана хартия''

4. Нанесете боя или гланцова смес върху нова зона встрани от тази, която обработихте. Препокрийте по ръбовете зоната, за да залепите краищата на хартиената салфетка. Залепете ново парче хартия, нанесете отгоре боя и намачкайте. С тази техника обработете стените като се движите хоризонтално и препокривате ръбовете на съседните зони.

5. Ако желаете, можете да нанесете само латекс, а върху полузасъхналата боя да нанесете слой гланц. Ако използвате вместо хартия найлон, върху влажната латексова боя поставете найлоновото парче, намачкайте го и внимателно го отлепете, за да оставите отпечатък върху боята. В този вариант е добре да употребявате смес от латекс и гланц, която е полупрозрачна.

 Цветни стени ''Намачкана хартия''


Източник: hgtv.com







Няма коментари


ключови думи
декорация, дизайн, интериор, цветни акценти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg