фирми продукти
представяме
работа
 
Шкаф с винтидж картина

Вижте как можете да трансформирате обикновените шкафове в кухнята или банята в свежи акценти. Вместо вратичка или огледало, поставете в предната му част картина в желаните тонове, поставена в рамка. Така шкафчето няма да се забелязва от пръв поглед, а ще е скрито от картината и отдалеч ще изглежда стандартно. Вижте как можете да изработите сами този проект.

Шкаф с винтидж картина

Така обособеният шкаф може да се използва като тайно скривалище, особено ако можете да го внедрите в стенна ниша. За основа можете да използвате старо медицинско шкафче или да закупите ново. Можете да изработите основата сами, като сглобите няколко парчета дървесина, шперплат или пдч. Ако използвате шкафче с вградено огледало, добре е предварително да демонтирате огледалото.

Шкаф с винтидж картина

В проекта са използвани старо метално шкафче за баня, картина в дървена рамка, предпазни очила, молив, дрелка, винтове с дължина два сантиметра, евентуално лепило за дървесина, в зависимост от това от какъв материал е изработен шкафът. Трябва да имате предвид, че рамката на картината трябва да е поне 2-3 сантиметра по-широка от основата, от всички страни на шкафа. Тя трябва да е поне два сантиметра дебела, за да могат да се захванат винтчетата.

Инструкции:


1. Използваният в проекта шкаф за лекарства е с огледало върху вратичката в предната част. Добре е то да се демонтира, като не забравяте да поставите предпазни очила и ръкавици, за да не се нараните. Ако можете махнете изцяло огледалното панелче, а ако не, счупете огледалото и оставете основата. Ако не искате да махате огледалната част, можете да използвате вместо винтове, силно лепило, за да монтирате картината върху предната част на шкафа.

Шкаф с винтидж картина

2. Поставете картината с лицевата страна надолу върху равна повърхност. Върху нея поставете шкафчето и го изравнете по основата от всички страни. Използвайте обикновен молив, за да маркирате ръбовете на шкафа върху гърбовата страна на картината, която използвате.

Шкаф с винтидж картина

3. Отворете внимателно шкафчето, но без да измествате вратичката. Опрете кутията на стената и наместете вратичката спрямо очертанията. В перманентен маркер поставете по една точка в четирите ъгъла на вратичката, достатъчно навътре, за да захванете винтовете. Уверете се, че точките са над стабилна основа върху рамката на картината, за да могат да се завинтят металните свръзки добре.

Шкаф с винтидж картина

4. Махнете шкафа от картината и поставете вратичката върху парче дървесина, която няма да използвате. За да пробиете маркираните точки използвайте дрелка. Поставете вратичката отново върху картината и изравнете по ръбовете, спрямо маркираните с молив линии.

Шкаф с винтидж картина

5. Използвайте няколко винтчета за дърво с дължина два сантиметра, за да захванете двете части на медицинския шкаф, картината и вратичката на шкафа. Стегнете ги добре и затворете вратичката върху картината.

Шкаф с винтидж картина

6. Монтирайте така изработеното винтидж шкафче на желаната височина върху стената в кухнята или банята, като използвате винтове или чрез метални захватки. За да се захваща по-добре вратичката, можете да монтирате мако магнитче и метална пластина. Вместо дръжка използвайте рамката на картината, която е малко по-широка от шкафа. Вътре в шкафчето можете да захванете няколко рафтчета, а след това да боядисате изцяло вътрешността му с боя.

Шкаф с винтидж картина


Източник: countryliving.com







Няма коментари


ключови думи
шкаф, винтидж картина, свежи акценти, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg