фирми продукти
представяме
работа
 
Етажерка за обувки

Ето един лесен проект, с помощта на който ще успеете да изработите дървена етажерка за обувки. Въпреки че конструкцията й е семпла, тя е много практичен аксесоар, върху който могат да бъдат подредени много чифтове обувки – от зимните ботуши до летните сандали.

Етажерка за обувки


Необходими инструменти за проекта

  • скоби (инструмент)
  • циркуляр
  • акумулаторна бормашина
  • рулетка
  • отвертка 4 в 1
  • свредели за бормашината
  • нивелир


Необходими материали

  • 12/20 см. обли дървени пръчки
  • дървени плоскости
  • 2.5/ 20 см. винтове
  • 7 см. винтове
  • лепило за дърво

* Оформете дървените парчета и ги съединете

Етажерка за обувки

* Оформете съставните елементи с размерите, показани на снимката.

* Пробийте дупки за дюбелите

* За една поставка на обувки са необходими плоска дървена дъска с размери по Ваш избор, два или три подпорни елемента ( в зависимост от дъската, която е служи като основа), както и две овални дървени пръчки.

* Захванете ненужна дървена плоскост, разположена под оформеното парче, докато с бормашината пробивате необходимите дупки върху него. По този начин ще се съхрани както детайлът за шкафа, така и повърхността, върху която е поставен. Ако неволно задържите бормашината, свределите ще опрат в предпазното парче дърво.

Етажерка за обувки

* Завийте частите заедно

* След като двата подпорни детайла са оформени по показания начин, залепете ги с лепило за дърво към основната дървена плоскост. С помощта на бормашина завъртете по два винта откъм страната на основната дъска. В завършен вид тази етажерка за обувки представлява дървена стълбичка с ефектен дизайн, която може да бъде монтирана на желаното от Вас място без никакви затруднения. Етажерката може да съхрани голям брой обувки – от ботуши – до сандали, като по този начин слага в ред безпорядъка в коридора.

* След като оформите подпорните детайли и ги завинтете към основната дъска, в пробитите по-рано от Вас дупки промушете овалните дървени пръчки, като оставите по няколко сантиметра, които ще служат за удобна закачалка на сандали или джапанки.

* Можете да закачите етажерката за обувки към стената с винтове или да монтирате метални скоби върху гърба на основната дъската, които да закачите на предварително поставените на стената пирони.


Източник: familyhandyman.com







Няма коментари


ключови думи
етажерка за обувки, лесен проект, практичен аксесоар

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg