фирми продукти
представяме
работа
 
Стена със зиг-заг дизайн

Ако сте почитатели на зиг-заг акцентите – на Вашето внимание е проект, следвайки инструкциите на който, ще успеете сами да вдъхнете нов живот на скучния Ви и едноцветен интериор.

Стена със зиг-заг дизайн

Необходими материали:

  • бяла боя за основа
  • синя боя за зигзагообразните ленти
  • политура
  • цветно тиксо с предпочитана от Вас дебелина ( от нея ще зависи и ширината на лентите)
  • валяк-мече
  • четка за боядисване
  • малък контейнер за боя
  • линия
  • креда

Стена със зиг-заг дизайн Стена със зиг-заг дизайн Стена със зиг-заг дизайн
Стена със зиг-заг дизайн

Инструкции:

Стена със зиг-заг дизайн

* Щом сте набавили всички необходими материали, можете да премината към първата стъпка от осъществяването на проекта – нанесете върху определената от Вас стена за декорация слой боя, който ще служи като цветова основа. В този проект е използвана бяла полиуретанова боя полугланц, често употребявана за врати и первази.

* За да изсъхне боята, е необходимо да мине известно време – около 3 дена, преди да продължите нататък с декорацията.

* Щом изсъхне боята, следва да разграфите линиите върху стената с креда.

* Маркирайте долната и горната част на стената, както и отляво и отдясно на нея.

Стена със зиг-заг дизайн Стена със зиг-заг дизайн

* С помощта на линия и молив направете мрежа от правоъгълници, покриваща цялата повърхност на стената, които да с размери 5-7/10 сантиметра. След като тези очертания са направени, трябва да нанесете в обособените кутийки диагонални прави, които оформят структурата на зигзагообразните ленти. Схемата върху стената Ви трябва да изглежда по начина, показан на снимката долу.

Стена със зиг-заг дизайн

* При чертежа на диагоналните линии се забелязва лека специфика, с която трябва да се съобразите – всяка една от тях пресича две от хоризонталните.

Стена със зиг-заг дизайн

* Върху вече загатнатите очертания на зигзагообразните ленти залепете цветно тиксо. Преди да ги залепите, можете са очертаете линиите с червен молив, което ще Ви ориентира по-лесно за посоката на подреждане.

Стена със зиг-заг дизайн

* На този етап стената Ви трябва да изглежда по начина, показан на снимката.

* След като покриете стената с ленти цветно тиксо, заемете се със залепването на лентите и върху рамките на вратата или прозореца, около первазите и покрай ъглите на стените.

Стена със зиг-заг дизайн

* Минете с мокра четка около ъглите на стената, по този начин ще се ''запечати'' изработената дотук от Вас форма. След това с помощта на валяк-мече нанесете плътен слой бяла боя, а на недостъпните за него места, използвайте четка за боядисване.

Стена със зиг-заг дизайн

* Оставете слоя бяла боя да изсъхне за няколко часа и след това нанесете първия пласт от синята боя (или друг цвят, който се избрали за подходящ в интериора Ви). Основно тук можете да боравите с валяка-мече, а да използвате четка за боядисването на по-специфичните детайли.

Стена със зиг-заг дизайн

* След като изсъхне първият слой с цветна боя, нанесете втория.

Стена със зиг-заг дизайн

* Тъй като в този случай е избран тъмен цвят за декоративните ленти, е необходимо да се нанесат общо три слоя от него, за по-голяма плътност и наситеност на тона.

Стена със зиг-заг дизайн Стена със зиг-заг дизайн

* Щом вече е изсъхнал и третият слой (след около 30-40 минути), идва моментът на отлепване на лентите тиксо. Премахвайте тиксото под ъгъл с наклон 90 градуса.

Стена със зиг-заг дизайн


Източник: acommonerscastle.com







Няма коментари


ключови думи
зиг-заг акценти, дизайн, интериор, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg