фирми продукти
представяме
работа
 
Абажур от винтидж глобус

Глобусът с винтидж дизайн има особено излъчване и очарование, и дори географската информация върху него да е остаряла, формата, пъстрите цветове и текстури ще прибавят красив акцент към интериора на всеки дом. Този нестандартен абажур с дизайн на географски глобус е прекрасно допълнение към интериора на работното кътче у дома, на модерната всекидневна стая или на тематично обзаведената детска стая.

 Абажур от винтидж глобус

Инструменти и материали

  • винтидж глобус
  • кабел
  • спрей с бяла боя
  • политура
  • текстилна лента
  • флуоресцентна крушка
  • ножици
  • хартиено тиксо
  • стари вестници
  • пистолет за горещ силикон
  • малък остър нож с назъбено острие

Инструкции:

 Абажур от винтидж глобус

1. Изрежете с острия нож долната част на глобуса, така ще можете да премахнете сферата от металната стойка, на която е поставена. Този разрез не е задължително да бъде прав и прецизен, тъй като цели единствено освобождаването на сферата от металната конструкция.

 Абажур от винтидж глобус

2. Щом премахнете глобуса от стойката му, следвайки линиите на обозначената географска ширина, направете разрез на окръжността. Този път той трябва да е гладък и прецизен, тъй като ще бъде крайният ръб на абажура Ви.

 Абажур от винтидж глобус

3. Използвайте като шаблон фасонката, с която завършва кабелът за полилея, очертайте около нея от горния край на глобуса и с ножчето изрежете малка дупка, подходяща за кабела.

 Абажур от винтидж глобус

4. Увийте стари вестници около сферата, като покриете цялата й повърхност, залепете после върху тях хартиено тиксо, така че положението на вестниците да е устойчиво. За дупката, през която ще се промушва кабелът, е необходимо също тиксо.

 Абажур от винтидж глобус

 Абажур от винтидж глобус

5. Нанесете слой бяла боя от вътрешната част на глобуса със спрей. Можете преди това да използвате грунд, който ще е стабилна основа за пласта боя.

6. След като боята изсъхне, нанесете слой политура от вътрешната част на глобуса.

7. Премахнете старите вестници и тиксото, с които е увита сферата, и нанесете два слоя политура върху външната й страна.

След като боята изсъхне, използвайте пистолета за топъл силикон, за да прилепите текстилната лента към краищата на глобуса.

8. Промушете кабела през дупката, сложете флуоресцентната крушка и го монтирайте към тавана.

 Абажур от винтидж глобус


Източник: addicted2decorating.com







Няма коментари


ключови думи
абажур, винтидж глобус, декорация, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg