фирми продукти
представяме
работа
 
5 идеи за декорация на спалнята

Лесно е да преобразите облика на спалнята си, без да сменяте изцяло интериора. Вижте как дизайнерите са трансформирали една и съща стая по пет различни начина и чрез пет цветови схеми.


1. Спокойствие и релаксация


5 идеи за декорация на спалнята

В просторните пространства в стаите стоят добре светли тонове на неутрални цветове. Те действат релаксиращо и не стесняват пространството. В тази стая меките зелени тонове върху стените са комбинирани с бежови оттенъци върху настилката и тъмнокафяви аксесоари, част от обзавеждането. Завивките на леглото са в лавандулови нюанси и меки кремави оттенъци, които вървят страхотно като комбинация. Симетрията в обзавеждането подчертава релаксиращата атмосфера на стаята, а текстурните аксесоари разчупват палитрата на спалнята.


2. Провинциална атмосфера

5 идеи за декорация на спалнята

Наситените ванилови тонове върху стените създават настроение, а зелените акценти допълват атмосферата на спалнята. Дървената настилка е оставена почти изцяло непокрита, с изключение на зелено килимче, което създава уют в интериора. Симетричните рустикални странични масички подчертават семплото обзавеждане, а флоралните мотиви върху завивките, в комбинация с ярки тонове, разчупват еднообразната палитра. Стените не са голи, а върху тях са окачени няколко пейзажни картини в меки тонове. Изобилието от светлина подсилва цветовата комбинация и прави цветовете по-искрящи. Рустикалните детайли, какъвто е полилеят, комбинирани с уютни акценти, обособяват приятна стая.


3. Екзотично бягство

5 идеи за декорация на спалнята

Вибрираща смесица от ярки цветове и свежи детайли, които трансформират обикновената спалня в екзотичен оазис с ефектна визия. Тъмната дървесина на част от мебелите се комбинира страхотно със светлите дървесни оттенъци на настилката. Лавандуловите стени са съчетани с оранжеви и червени детайли, а едноцветните повърхности подчертават текстурата на тъканите с шарки. Комбинирани са разнообразни аксесоари и стилове, които обособяват неформална стая за почивка с етнически акценти. Те оформят характерните особености на интериора чрез комбинация от оттенъци, текстури и тъкани с винтидж елементи и елегантни аксесоари.


4. Морски тонове

5 идеи за декорация на спалнята

Меките оттенъци върху стените и завивките обособяват морска атмосфера в стаята. Сините тонове са комбинирани с бежово и тъмнокафяво, плюс няколко бели детайла. Елегантното обзавеждане залага на минимализма, за да се подчертае характерът на спалнята като помещение за отмора и релаксация. Огромното килимче от морска трева покрива частично настилката от дървесина и подхожда на бежовите оттенъци в стаята. Натуралните тонове и текстури омекотяват характера на стаята и не напрягат очите, а едноцветните повърхности подчертават ненатрапчивите райета върху завивките. Морската тематика на стаята е допълнена от картините върху стената, които съдържат изображения на лодки.


5. Оригинална стая

5 идеи за декорация на спалнята

Изискана и модерна, стаята е боядисана в съвременни тонове на сиво и кафяво, с акценти в оранжево и бяло, които контрастират на неутралните приглушени нюанси. Обзавеждането се състои само от най-необходимите мебели, а аксесоарите включват елипсовидно огледало върху стената, картина, лампион и тапицирана пейка до леглото. Стилните завивки с геометрични форми са в два тона и подхождат на палитрата в стаята. Кокетните декоративни възглавници с геометричен дизайн обособяват графичен акцент чрез контраст, а настолната лампа върху скрина осветява стаята с приглушена светлина.


Източник: realsimple.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за декорация, спалня, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg