фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративно пано от дървен паркет

Дървеното пано е ефектна декорация, подходяща за всеки интериор, придаваща му особено очарование, блясък и отразяваща индивидуален стил. Вижте как можете да изобретите ефектна декорация за Вашата стая.

Декоративно пано от дървен паркет

Преди да стартират разясненията относно проекта, трябва да се вмъкне следната бележка: Ако предпочитате естествените нюанси на дървесина в нейното ''сурово'' състояние, не е нужно да следвате първата стъпка, според която съставните елементи трябва да се боядисат, а можете просто да лакирате дървените детайли и да продължите нататък.

Декоративно пано от дървен паркет

Материали:

  • дървени греди от паркет
  • молив или тебешир
  • циркуляр или трион
  • чук
  • нивелир
  • дрелка или пистолет за забиване на пирони
  • винтове или пирони, ако използвате пистолет за забиване на пирони
  • боя, шкурка, влажно парче плат

Инструкции:

Декоративно пано от дървен паркет

Ако желаете върху декоративно Ви дървено пано да присъстват цветни елементи, тогава изберете разнообразие от светлосенки. Например, можете да забършете с мокър парцал повърхността, преди да е изсъхнала нанесената от Вас боя върху нея. За да създадете винтидж акценти, премахне с шлайф машина боята около ъглите на плоскостите.

Декоративно пано от дървен паркет

Започнете с най-долната дъска, която трябва да се прикачи към обозначените места с пирони или винтове. Не е необходимо са прикачвате всяка дъска поотделно, тъй като те са захванати помежду си.

Декоративно пано от дървен паркет

Изберете следваща дъска и с помощта на циркуляр, я срежете с определената дължина. В този проект дъските са подбрани по друг принцип – те са сортирани на нива, за да има паното по-разчупен дизайн. Например – някои от тези нива съдържат по една дъска, други – повече – три или дори шест. Небрежното им разположение, неподвластно на предишни контури и очертания, създава по-интересен и непретенциозен вид на декоративното пано и на интериора, в който е поставено.

Декоративно пано от дървен паркет

Вземете следващата дървена плоскост и я разположете върху вече завинтената дъска. Поставете парче неизползваемо дърво върху нея и след това с чук я прикрепете към другата дъска. Използването на дървен елемент в този случай е добра идея, тъй като той служи като буфер (върху който ще удряте с чука), който ще предпази от надраскване или повреждане на дървената дъска, докато я поставяте на отреденото й място.

Декоративно пано от дървен паркет

За да пасне напълно едната дъска към надлъжния отвор на другата, е необходимо да използвате помощно дървено парче, което да се удря с чука, за да не се наранят дъските и повърхността на стените.

Декоративно пано от дървен паркет

Периодично използвайте нивелир, за да се уврите ,че дървените детайли са на точно определеното им място, тъй като е възможно някои от тях да са се застъпили, което в по-късен момент ще се отрази на цялостния дизайн на декоративното пано.

Повторете извършените дотук действия.


Източник: apartmenttherapy.com







Няма коментари


ключови думи
декоративно пано, дървен паркет, ефектен акцент, интериор, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg