фирми продукти
представяме
работа
 
5 еко спестяващи джаджи за пералното помещение

Независимо дали разполагате с отделно перално помещение или сте вмъкнали пералнята си в банята или кухнята, винаги можете да намерите пространство за тези джаджи. Те са практични и функционални по време на прането и сушенето на дрехите, пестят средства и са еко аксесоари.


Вълнени топки

5 еко спестяващи джаджи за пералното помещение

Можете да замените скъпите течности за омекотяване на дрехите с еко топки от овча вълна. Те заменят и кърпичките за сушилня, като Ви спестяват куп средства. Топките са наречени Woolzies и са изработени ръчно от вълна от Нова Зеландия, позната с невероятните си качества. Джаджите редуцират времето за сушене в сушилнята с 25 процента. Допълнителни качества са, че те омекотяват и премахват статичното електричество. Еко алтернатива са на неразградимите пвц аксесоари за сушилна машина. Според производителите топките могат да се използват без химически течности за пране, които замърсяват околната среда и увеличават рисковете от алергии. Те са за многократна употреба, което дава възможност да се спестят средства месеци наред.


Пералня ‘Енергийна звезда’

5 еко спестяващи джаджи за пералното помещение

Макар да са по-скъпи, уредите за пране, които са обозначени като енергоспестяващи са дългосрочна инвестиция за бюджета. Те спестяват от сметки за ток години наред, а освен това се грижат за природата. Търсете перални, които разполагат с разнообразни програми, включително бърза и наполовина, тъй като така няма да Ви се налага да чакате да се събере много пране, за да пуснете дрехите в пералнята, а и ще можете да изпирате за кратко време не много замърсените тъкани. Ако избирате сушилня, купете такава, която е с детектор за влага. Уредът спира на етап, в който дрехите са сухи.


Мерителна чашка

5 еко спестяващи джаджи за пералното помещение

Много хора прекаляват с количеството на перилния препарат, а това не е добре нито за природата, нито за прането, нито за бюджета Ви. Осигурете си стъклена мерителна чашка, за да дозирате препаратите за пране прецизно. Добре е да използвате дозите, които са описани в инструкциите на уреда за пране, а не върху опаковката на течността за изпиране. Можете да използвате съда, за да измервате еко алтернативите за изпиране на дрехите – за избелване на тъканите можете да използвате комбинация от боракс и сода за пране, а оцетът омекотява, дезодорира и почиства прането.


Въртяща се сушилка за дрехи

5 еко спестяващи джаджи за пералното помещение

Навън на двора, на терасата или у дома, този въртящ се аксесоар за сушене на прането може да Ви спести много средства за ток от сушилнята. Полезно за природата, полезно за бюджета. Оставете дрехите да изсъхнат на въздух или на слънце – слънцето играе ролята на антибактериален агент и унищожава натурално микробите върху тъканите. Аксесоарът е неръждаем и може да побере до пет перални на един път. Въртящата се горна част прави простирането и сушенето много лесно и функционално.


Монтиран върху стената сгъваем рафт за сушене на дрехи

5 еко спестяващи джаджи за пералното помещение

Ако не разполагате с много пространство в дома си или на терасата, можете да използвате тази джаджа. Аксесоарът се монтира върху стена на желаната височина. Той е компактен и може да се използва за рафтче. Разгънете вътрешната част, за да използвате дървените лостчета на сушилката за простиране на прането. Аксесоарът се предлага и в компактен преносим дизайн, който се поставя върху настилката. Ако използвате сушилката в студените дни, влагата от изпаряващата се вода на прането ще овлажни въздуха в стаите, така че ще извлечете двойна полза от аксесоара. Когато не го използвате, можете да сгънете в посока на стената вътрешността на приспособлението, за да не заема пространство или да го оставите полуразгънат, за да оползотворите само толкова, колкото Ви е необходимо.


Източник: rodale.com







Няма коментари


ключови думи
перално помещение, еко аксесоари, полезни идеи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg