фирми продукти
представяме
работа
 
Необичайни употреби на пипетките

С разнообразие от размери, пипетките са семпло устроени и струват стотинки. Тези евтини приспособления могат да се използват в кухнята, в банята, в градината, за разнообразие от дейности. В западните страни използват огромни по размер пипетки за наливане на сос върху месото. Вижте няколко необичайни употреби на пипетките в ежедневната грижа за дома.

Необичайни употреби на пипетките

За наливане на тесто – С голяма пипета можете да наливате тесто за палачинки или курабии в съда за готвене. Така можете да дозирате точно толкова течност, колкото Ви е нужно за сладкишите. С пипетка можете да поставите върху тях разтопена захар или разбита сметана.

Необичайни употреби на пипеткитеЗа премахване на излишната вода от кафе машината – За да е кафето Ви с невероятен вкус и аромат, трябва да използвате правилното съотношение между вода и кафе. Ако поставите в машината твърде много вода, то ще се разводни. Премахнете излишната вода с пипета, за да достигне течността желаното ниво.

За поливане на труднодостъпни домашни растения – Ако често се оказва, че водата за поливане на домашните саксийки е основно по настилката и не токова в съдовете, използвайте пипета, за да поставяте вода. С нея можете да достигате до по-труднодостъпните саксии и да я изстискате директно в почвата, за да я поеме. С пипети можете да поставяте вода и в съдовете на разсада, за да я дозирате прецизно в малките контейнерчета.

За смяна на водата във вазата – Експерти съветват да сменяте водата на растенията, поставени във ваза, за да стоят те свежи за по-дълъг период от време. За да не се налага да изливате течността всеки път, особено с по-големите и пищни букети, използвайте голяма пипета. С нея можете да изливате вода в двете посоки – да я източвате от съда и да поставяте нова течност.

За смяна на водата в купичката на домашните любимци – Ако всеки път, когато сменяте водата на хамстера, морското свинче или зайчето трябва да го гоните из стаята, за да го върнете в клетката му, сменяйте водата с пипета. Можете да източвате застоялата течност с пипетата и да вкарвате нова в съда, без да отваряте клетката изцяло.

Необичайни употреби на пипеткитеЗа почистване на водата в аквариума – Ако разполагате с голяма пипета, можете бързо да смените застоялата вода в аквариума, без да използвате помпа или да изваждате рибките. Изтеглете водата с пипетата, като оставите малко на дъното, а мръсотията върху ръбовете на стъклените стени ще бъде всмукана с течността.

За унищожаване на хлебарки и мравки в дома – Ако насекомите са нахлули в кухнята или мазето, използвайте пипета, за да сипете в процепите, които са труднодостъпни, малко борова киселина. Имайте обаче предвид, че тя е токсична и може да бъде погълната от деца и животни.

За дозиране на бои и разтворители за боя – Една от трудностите на боядисването е доизпипването на детайлите, тъй като трябва да отсипете от кутията с боя съвсем малко количество от нея. В сместа трябва да се добави и съвсем малко разтворител. Всичко това можете да изпълните с пипета, чрез която да прехвърлите бои и разтворители в малки чашки. Можете да използвате голяма пипетка за прехвърляне на лакове и химикали, стига да не разяждат.

За почистване на плесенясалите части на климатика – Ако усещате неприятна плесенова миризма от климатика, вероятно проблемът е запушен дренажен отвор в уреда. С отвертка демонтирайте предния панел на климатика и намерете отвора, който обикновено се намира под евапоратора и компресора. Използвайте парче тел, за да отпушите натрупаната нечистотия, а с пипета прочистете отвора с малко вода и да източите излишната течност.

За поправка на течащ хладилник – Ако видите вода да изтича от хладилника, много вероятно е да се е запушила дренажна дупка в задната му част. Опитайте да вкарате гореща вода през отвора във фризера с голяма пипета.

Забележка: Никога не използвайте кухненската пипета, с която наливате сос и течности в ястията. Добре е да закупите няколко пипети с различен размер, които да използвате за различните субстанции. Можете да поставите лепенки с надпис върху всяка от тях, за да знаете за какво ги използвате – за вода, за храна, за химикали и прочее.


Източник: rd.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, практични съвети

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg