фирми продукти
представяме
работа
 
Рустикална масичка от пън

Вижте как можете сами да направите ефектна дървена масичка, която ще внесе рустикална нотка в интериора Ви.

Рустикална масичка от пън

Материали:

  • пън
  • шкурка
  • полиуретан
  • четка за боядисване
  • 4 бр. метални крачета
  • дрелка и подходящи свредели


Инструкции:

Намерете пън. Металните крачета са с височина около 15 см., така че преценете каква да е височината на пъна, в зависимост от това къде ще го разположите. Оптималните размери са: диаметър 38 см. и височина 45 см. За да изсъхне напълно пънът, му е необходимо известно време – минимум месец. Ако сте се сдобили с пън, предварително отрязан и изсъхнал, е необходимо да го приберете на закрито място и да изчакате няколко седмици.

Рустикална масичка от пън

Следващата стъпка, към която трябва да преминете, е да отстраните кората. Този процес може да е лесен и бърз, но може да се окаже трудна задача – зависи от дървения материал, който сте избрали. Ако пънът е от буково дърво, ще успеете да премахнете кората му с ръце и без много усилия, но ако е от орех – ще са Ви необходими помощни инструменти – чук и длето.

Рустикална масичка от пън

Рустикална масичка от пън

След като пънът е изсъхнал, поставете длетото между корпуса и кората му и с помощта на чука отделете изцяло кората. Внимавайте да не нараните повърхността на дървото с длетото.

Рустикална масичка от пън

Използвайте шкурки с различна зърненост, за да можете да отстраните както грубите неравности, така и по-фините. След като повърхността на пъна е гладко шлифована, забършете го с влажен парцал, който ще премахне и най-ситните дървени стружки, които са останали.

Рустикална масичка от пън

Следва да монтирате металните крачета, всяко от които има за основа метална пластинка с дупки. Можете да поставите 3 или 4 крачета, но с 4 крачета масичката Ви ще е по-устойчива.

Рустикална масичка от пън

Използвайте рулетка, за да отмерите точни разстояния между металните крачета. С маркер или молив отбележете в процепите на металните им пластинки точното им разположение.

Рустикална масичка от пън

Махнете крачетата и пробийте дупки на обозначените места.

Рустикална масичка от пън

След това ги поставете обратно на мястото им и ги монтирайте посредством винтове.

Рустикална масичка от пън

Настъпи моментът и за финалната част от този проект – нанасянето на цветната политура. Използвайки четка с естествен косъм, лакирайте целия пън с цветна политура в избрания от Вас тон.

Рустикална масичка от пън

Горната повърхност на пъна ще се оцвети в по-тъмен нюанс, но това не бива да Ви притеснява, тъй като ще избледнее, след като изсъхне нанесеният слой.

Рустикална масичка от пън

След като първият слой политура, който сте нанесли, изсъхне, минете леко с шкурка. Това ще придаде ефектен ''замъглен'' акцент върху дизайна на масичката Ви. Имайте предвид, че трябва да наслоите обилно цветната политура – около 6 пласта ще са нужни за страничните части, а за горната повърхност – дори повече.След нанасянето на всеки пласт, изчаквайте, докато той изсъхне, преди да сте прибавили следващия.

Рустикална масичка от пън

След като и последният слой изсъхне – можете да се насладите на красивата мебел, която сте изработили сами.

Рустикална масичка от пън


Източник: theartofdoingstuff.com







Няма коментари


ключови думи
рустикална масичка, интериор, декорация, дървена масичка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg