фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративни фенери от креп хартия

Ето една оригинална идея за ефектна декорация. Ако имате хартиени фенери - не ги изхвърляйте, те могат да Ви бъдат полезни. Покрити с реснички от креп хартия в различни цветове, тези декоративни аксесоари ще бъдат фокусна точка в празнично украсената Ви стая.

 Декоративни фенери от креп хартия

Какво Ви е необходимо:

  • малки хартиени фенери
  • креп хартия
  • ножици
  • двойно залепващо се тиксо
  • оризова хартия
  • канап

 Декоративни фенери от креп хартия


Инструкции:

 Декоративни фенери от креп хартия

Отрежете 4-6 ленти от креп хартията с ширина около 4 см. Нарежете на реснички горния им край, но нека те да не заемат цялата повърхност на лентата, ами оставете място, което да ги задържа ресничките заедно. Отворете фенера и поставете ленти от двойно залепващото се тиксо около дъното. Нека лентите да са прекалено дълги, за да обхванат цялата конструкция - от върха до дъното. Така ще спестите време и усилия.

 Декоративни фенери от креп хартия

Направете реснички на лентите и започнете да ги увивате от дъното нагоре. Притиснете силно лентата в долния край, за сте сигурни, че е здраво прикрепена към фенера. Навивайте лентите спираловидно около корпуса на фенера, добавяйки по една или повече допълнителни ленти - колкото е необходимо, докато стигнете до върха. Залепете края с малко двойно залепващо се тиксо. Добавете малко реснички към периферията на горния отвор и вече имате ефектен малък фенер.

 Декоративни фенери от креп хартия

Вземете парче от оризовата хартия с размери 10х15 см., очертайте в него кръг и го изрежете. Залепете парче канап към обратната му страна. Срежете по една цепка от двете страни на кръга, това ще позволи на парчето хартия да пасне точно върху дъното на фенера. Поставете кръга с прикачения към него канап върху дъното на фенера. Изравнете местоположението му с помощта на дървена лъжица. Останалите ленти от креп хартията нарежете на по-малки части и напълнете фенера с тях.

 Декоративни фенери от креп хартия
 
Прикачете фенерите към някои от гирляндите, декориращи тавана. Дърпайки връвта от канап, фенерът ще се разлюлее и малките парчета от многоцветна креп хартия ще се пръснат навсякъде из стаята, създавайки радостно настроение за малки и за големи.

 Декоративни фенери от креп хартия

 Декоративни фенери от креп хартия

 Декоративни фенери от креп хартия


Източник: ohhappyday.com







Няма коментари


ключови думи
декоративни фенери, аксесоари, дизайн, креп хартия

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg