фирми продукти
представяме
работа
 
Масичка за рисуване

Ако имате дете, което обича да рисува, но вече Ви е омръзнало да събирате рисунките и цветните моливи, разхвърляни навсякъде из стаята – ето един практичен проект. Вместо да купувате скъпи детски масички, можете сами да си изработите такава. Този тип масичка е удобна и практична мебел, подходяща за детския кът.

Масичка за рисуване

Необходими материали:

  • малка масичка
  • плексиглас с размери 61см. х 61см, с дебелина около 1, 25 см
  • двойно залепващо тиксо с ширина около 2,50 см.
  • дървени пръчици с размери 8/20 см.
  • ролка амбалажна хартия с размери 76 см. х 132 см.
  • тиксо
  • лепило
  • пластмасови топчета

Инструкции:
 

Масичка за рисуване

За този проект Ви е необходима масичка – независимо какъв е нейният дизайн и материал, от който е изработена. Изборът на плексиглас като плоскост, която ще поставите върху масата, се дължи на практичната функция, която ще изпълнява, а именно – той ще служи като рамка, предпазваща листа хартия от разместване и ще придържа моливите, така че да не се разпилеят по пода.

Първо – измерете повърхността на масичката, а след това и разстоянието между крака й.
 
Масичка за рисуване
 
Изрежете парче плексиглас, което да пасва точно на размерите на повърхността на масата.

След като сте измерили разстоянието между краката на масата, изрежете квадратен отвор в центъра на  плексигласа със същите параметри – например - ако разстоянието между краката е 43 см., нека отворът на да е с размери 43см. х 43см.

За да изрежете централния отвор, пробийте 4 дупки (във всеки ъгъл на квадрата по една) с помощта на дрелка. По този начин ще си осигурите достатъчно пространство за действие с електрическия трион, благодарение на който ще срежете вътрешната част на плексигласа.

Масичка за рисуване
 
Прихванете здраво плексигласа и се постарайте линиите, по които режете, да са максимално прави.

Масичка за рисуване 

След като изрежете отвора, минете вътрешната част с шлайф машина, за да изравните неравностите по ръбовете.

Масичка за рисуване 

Развийте винтовете, чрез които са прикрепени краката към масата, и с червен маркер отбележете центъра на всеки един крак. Тъй като  дървените Ви пръчици са с размери  8/20см., са Ви необходими свредели с размери  63 х162 см., с които да пробиете дупките. След като приключите с тази задача, завийте краката на масата.

Дървената пръчица играе ролята на ролка, към която е навита хартията.

Масичка за рисуване
 
Промушете ролката хартия в дървените пръчици. На два от краката на масата монтирайте 2 пластмасови топчета, които да подпомагат завъртането на ролката.

Проектът в завършен вид

 
Масичка за рисуване


Източник: instructables.com







Няма коментари


ключови думи
лесен проект, детска стая, масичка за рисуване

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg