фирми продукти
представяме
работа
 
5 начина да използвате безопасно розовите тонове

Ако харесвате розовия цвят, но се притеснявате да го използвате в интериорите, защото Ви се струва твърде бонбонен, вижте как можете да употребите безопасно тоновете. Розовото може да се използва в разнообразни оттенъци, от захарен памук до фуксия, като можете да подберете онези, които Ви харесват и които стоят добре в интериорите.


1. Монохроматична схема

5 начина да използвате безопасно розовите тонове

Най-лесният начин да употребите розово в стаите е чрез различни оттенъци на цвета. Монохроматичната схема включва само един цвят, но в нея могат да се използват няколко разцветки. Тъй като са сходни, оттенъците не контрастират неприятно и не рискувате да създадете кич в стаите. Можете да използвате цветовата схема за детската стая на момиче, както и в спалнята, като употребите неярки и не много бонбонени оттенъци. В тази стая стените са в розово с цвят на дъвка, а акцентните панелчета зад леглото са в наситен розов цвят. В обзавеждането е използвано бледо розово, за мебелировката, аксесоарите и тъканите. Поставеното до стената метално легло е фокусна точка в стаята.


2. Допълваща схема


5 начина да използвате безопасно розовите тонове

Допълващата цветова схема използва цветове, които са противоположни в цветното колело. Розовото или така наречената маджента стои срещу зеленото, така че именно това е цветът, който можете да употребите в обзавеждането. Този приятен за окото контраст не е кичозен, но обособява ефекта палитра. Използвайте розовото като основен цвят, за стените и мебелировката, а зеленото можете да употребите за акцентите. Тази свежа трапезария е обляна в нежен розов оттенък, който е комбиниран с меко бежово. Зелените аксесоари върху стената и килима са страхотен способ да се разчупи приглушената палитра на стаята.


3. Двойно допълваща схема


5 начина да използвате безопасно розовите тонове

Перфектна цветова комбинация за спалнята, розово, зелено и жълто, обособява ефектен акцент с тропически вкус. Двойно допълващата схема включва срещуположни оттенъци от колелото, комбинирани с един сходен цвят. Конкретно в тази спалня са използвани розово и зелено, а жълтото е сходно на зеленото. Стените на стаята са боядисани в наситено розово, сходно на пурпурното, комбинирано с дървесни оттенъци, акценти в жълто и зелено. Вторичните цветове са използвани основно за аксесоарите, за спалното бельо и по килима на пода.


4. Аналогова схема

5 начина да използвате безопасно розовите тонове

Аналоговата схема от цветове включва сходни нюанси, които се намират в съседство в цветовото колело. Комбинацията от тези цветове създава силен ефект в стаите, но не изглежда кичозно или грозно като контраст. В тази всекидневна е използвано като основа бяло, а за акцент са комбинирани розово и съседните му червено и пурпурно, които стоят от двете му страни на колелото. Те обособяват мек контраст, който изглежда страхотно на бяла основа, обляна в светлина от прозорците. Тъй като избраните оттенъци са с много силен характер, те са използвани оскъдно, за сметка на неутралната основа.


5. Бяло и черно

5 начина да използвате безопасно розовите тонове

Даже най-яркият цвят изглежда страхотно, ако се комбинира с неутрални оттенъци. Розовото може да се използва като акцент в стаите, а основата да е от бяло и черно. Неутралната основа смекчава яркостта на розовите нюанси с бонбонен вкус, използван за аксесоарите и част от тъканите в просторната всекидневна стая. Много бледо розово е употребено и върху част от стените, като то координира с цветните акценти и притежава сходство с бялото. Част от обзавеждането е в бежово, тъй като то е страхотна основа за ярките нюанси като неутрален цвят.


Източник: rd.com







Няма коментари


ключови думи
розови тонове, интериор, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg