фирми продукти
представяме
работа
 
''Фалшива'' стъклена мозайка

Идеята за изрисуване на ''фалшива'' стъклена мозайка е много оригинална. Това е начин, посредством който лесно можете да промените дизайна на скучните и еднообразни стъклени плоскости, независимо дали те са върху прозорец или врата. Ето как можете сами да придадете индивидуален облик на стъклените плоскости у дома с изрисуването на  свежи и пъстри акценти върху тях само в няколко стъпки.

''Фалшива'' стъклена мозайка


Какво Ви е необходимо:

  
''Фалшива'' стъклена мозайка

  • линия
  • перманентен маркер
  • текстилни бои
  • акрилна боя за метални повърхности
  • четка с дунапрен
  • хартиена чиния
  • шаблон на стъклената мозайка


Преди да започнете изпълнението на проекта, е необходимо да почистите определения от Вас прозорец. Този вид декорация е подходяща за всякакъв вид стъкло (не плексиглас). Измиването става с помощта на вода и сапун, а след като добавите цветните орнаменти, няма да Ви се налага да миете прозореца често.


Инструкции:


''Фалшива'' стъклена мозайка

Хубавата новина е, че за този проект не е необходима прецизност и няма да Ви се налага да съблюдавате определени размери. Търсеният резултат е, стъклената мозайка да е с красив дизайн. Разграфете стъклената плоскост на сектори, които ще бъдат с различна цветова схема и десен, с помощта на линия и перманентен маркер. Ако предварително сте си избрали декоративен елемент и сте му направили шаблон, можете да го апликирате върху стъклото или да го нарисувате на ръка. Перманентният маркер може да се изтрие от стъклената повърхност с вода и да се забърше след това с хавлиена кърпа. Така че и да сбъркате, можете да решите  проблема.

''Фалшива'' стъклена мозайка
  
Използвайте черна  боя, за да повторите очертанията, направени с перманентния маркер. Създавайки тъмни контури, ограждащи отделните сектори визуално се създава впечатление за колаж. Изчакайте около 1 час, за да изсъхне боята.
  
''Фалшива'' стъклена мозайка

След като се убедите, че контурите са изсъхнали напълно, е време да проявите творчество. Нарисувайте заплануваните от Вас десени върху стъклото, като използвате четка с дунапрен и хартиена чиния, която да Ви служи като палитра. Може да използвате и акрилна боя за метални повърхности. Тя има някои предимства – първо, придава автентичен вид на стъклописа, и второ – добавя ефектен нюанс на цветното пано. Акрилната боя за метални повърхности покрива плоскостта плътно, впечатлява с огледалния си ефект и свойството да отразява светлината. Можете да използвате всяка техника, която Ви харесва, но вълнообразните ивици ще придадат оригинален акцент към ''фалшивата'' стъклена мозайка. Цветовото съчетание е също по Ваш избор, подберете тоновете според Вашия вкус или според доминантните нюанси в интериора.

''Фалшива'' стъклена мозайка


Източник: instructables.com







Няма коментари


ключови думи
стъклена мозайка, декорация, дизайн, стъклопис

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg