фирми продукти
представяме
работа
 
10 необичайни съвета за почистване

Спестете време и средства с тези лесни съвети за почистване на къщата. Не е необходимо да използвате твърде много скъпи приспособления и препарати.


1. Почистване на хоризонталните щори


 10 необичайни съвета за почистване

Затворете щорите и използвайте употребени кърпички за сушилня, за да избършете мръсотията от частите. Те ще обособят антистатична бариера, за да не се събира прахолякът толкова бързо върху повърхностите на щорите.


2. Филтри за кафе машина за стъкла и огледала

 10 необичайни съвета за почистване

Използвайте филтри за кафе машина от хартия, вместо хартиени кърпички, за да почистите огледалата и стъклените повърхности. Те не оставят следи и влакна, а почистват повърхностите с едно движение.


3. Дезодорираща течност за задушните бани

 10 необичайни съвета за почистване

Смесете в шише със спрей вода и оцет. Като излизате от банята след душ напръскайте със спрея. Сместа абсорбира неприятните миризми, а миризмата на оцет бързо изчезва.


4. Почистване на фурната с пемза

 10 необичайни съвета за почистване

Намокрете парче пемза и изтъркайте натрупалата се мръсотия по стените на фурната. Абразивната повърхност на пемзата може да премахне остатъците от храна много по-лесно, отколкото спрейовете с почистваща течност.


5. Почистване на постелката в банята

 10 необичайни съвета за почистване

Вместо да минавате постелката в банята с прахосмукачка или да я търкате с твърда четка, пуснете я в пералната машина. Почиствайте замърсената постелка веднъж на една-две седмици. Не ползвайте уреда, ако постелката е с твърда основа или има остри части.


6. Чиста вода за дървените настилки


 10 необичайни съвета за почистване

Не използвайте разтвор на оцет във вода, а само чиста вода или препарат на водна основа. Оцетеният разтвор вероятно ще повреди полиуретановият слой върху дървесината на настилката и да редуцира гланца. Подсушавайте добре дървесината.


7. Вода и сода за печене за микровълновата

 10 необичайни съвета за почистване

Можете да почистите вътрешните повърхности на микровълновата с чаша вода, в която сте поставили няколко лъжици сода за печене. Включете уреда и изчакайте водата да заври. Оставете водата да престои няколко минутки, извадете чашата и избършете, за да почистите и дезодорирате.


8. Премахване на паяжини

 10 необичайни съвета за почистване

Поставете обикновен чорап върху дървена пръчка, дръжка на четка или градинарска рулетка. Минете с тази своеобразна четка по ъглите на стаите, за да премахнете паяжините. Можете да използвате пръчката с чорап и за почистване на зоните под хладилника и печката, както и между уредите, в пространствата, които са твърде тесни за стандартните четки, а след това хвърлете чорапа в пералнята.


9. Почистете плочките в банята с лимоново масло

 10 необичайни съвета за почистване

Смесете с малко вода няколко капки лимоново масло и напръскайте със спрей шише сместа върху мека кърпа. С нея изчистете плочките в банята, за да ги почистите и ароматизирате. Течността може да предотврати развитието на плесени във влажното помещение, особено по фугите.


10. Ефервесцентни почистващи таблетки за тоалетната чиния

 10 необичайни съвета за почистване

Пуснете в замърсената тоалетна чиния разтворима почистваща таблетка за зъбни протези. Оставете да подейства за поне половин час или през цялата нощ. Изтъркайте с твърда четка, за да отстраните нечистотиите и петната.


Източник: rd.com







Няма коментари


ключови думи
съвети за дома, идеи за почистване

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg