фирми продукти
представяме
работа
 
Декорация на кухненските шкафове

Тези стъпка по стъпка инструкции ще Ви насочат как да направите красива декорация на кухненските шкафове от цветен текстил и картинни рамки.

Декорация на кухненските шкафове


Материали

  • мебелни дръжки
  • хартия
  • винтове
  • лепило
  • рамки за картини
  • килим



Инструменти

  • рулетка
  • молив
  • нивелир
  • дрелка
  • свредели
  • ножици



Стъпка 1: Планиране на дизайна


Използвайте лента за облепяне на повърхности, за да направите очертания на потенциалния размер на рамката. Има няколко варианта на подходящ за шкафовете декор. Можете да направите едно голямо декоративно пано, което да прикрепите към повърхността или да изработите две по-малки рамки, чието въздействие ще има по-интересен ефект.
Направете скица на шкафовете и разположението на рамките, за да можете да съобразите колко декоративни пана ще бъдат необходими и с какъв размер. Аранжирайте рамките, за да добиете представа за начина, по който ще изглеждат, и след това ги прикачете към шкафовете. Разгледайте отделните елементи на кухненското обзавеждане, които ще Ви подсетят в каква цветова палитра да е десенът на декоративните панели. Ако кухненските шкафове и ламинатът са в бели тонове, то за рамките ще са най-подходящи тъмните нюанси, които ще създават цветови контраст в интериора. Определяне на типа на материалите, от които искате да са изработени Вашите рамки, и декоративните елементи. Направете списък с необходимите неща и си набележете няколко десена, които Ви се струват подходящи за декоративните пана.


Стъпка 2: Отидете на пазар

Сметнете внимателно колко мебелни дръжки ще са Ви нужни за вратите на шкафовете, като обърнете внимание на тяхното разположение – дали ще е хоризонтално или вертикално. Вземете от магазина рамки с дизайн в различни стилове и размери, но съобразете цветът да е един и същ. Изберете килим с десен, който Ви допада. Вземете мебелни дръжки, като съобразите факта, че тъмните метални дръжки ще съвпаднат идеално с тоновете на тъмна дървесина, в които са рамките.


Стъпка 3: Изберете художественото оформление на дизайна

Преди да сте започнали същинската част от проекта, преценете местоположението на всяка една рамка. Художественото оформление на дизайна е важна част от задачата.

Декорация на кухненските шкафове


Стъпка 4: Нарежете декоративната тъкан


Направете картонени шаблони с определените размери и форми, съобразени с тези на рамките, наложете ги върху килима и очертайте около тях. След това изрежете текстила, следвайки очертанията. Нанесете слой лепило върху задната страна на килима и го прилепете към картона. Не е препоръчително да монтирате стъклени плоскости върху картинните рамки, тъй като те ще отразяват светлина , която ще разсейва ефектните шарки на килима.

Декорация на кухненските шкафове


Стъпка 5: Поставяне на рамките към шкафовете


Уверете се, че винтовете, които сте използвали, за да инсталирате рамките са достатъчно дълги, за да преминат през вратата на шкафа и до средата на рамката. Закачете първо рамките с най-големи размери.


Стъпка 6: Завършете проекта


Финалната задача от изготвянето на проекта е монтирането на мебелните дръжки.


Изтчоник: diynetwork.com







Няма коментари


ключови думи
кухненски шкафове, декорация, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg