фирми продукти
представяме
работа
 
Добавете декоративен перваз към кухненските шкафове

Прибавянето на декоративни первази към кухненските шкафове придава по-завършен вид на дизайна им. Научете как можете да прибавите тези декоративни елементи в няколко просто стъпки, които трябва да следвате.

Добавете декоративен перваз към кухненските шкафове


Материали

  • цветна политура
  • дървени летви



Инструменти

  • циркуляр
  • защитни очила
  • шлайф машина за дърво
  • парчета плат
  • рулетка
  • молив
  • машина за забиване на пирони
  • четка с дунапрен



Стъпка 1: Изшкурете дървените летви


Разрежете надлъжно дървените летви с циркуляр.

Използвайте шлайф машина за дърво, за да изшкурите всички дървени ленти. Изшкурването премахва несъвършенствата върху дървената плоскост и я превръща в гладка и чиста повърхност, каквато е необходима за нанасянето на цветна политура.

Добавете декоративен перваз към кухненските шкафове

Стъпка 2: Лакирайте двете страни на дървените плоскости с цветна политура

Използвайте четка с дунапрен, за да нанесете политурата в желания от Вас цвят върху дървените плоскости. Оставете боядисаните декоративни елементи настрана за няколко минути, тъй като е необходимо да изсъхнат. След това с помощта на парчета плат избършете излишъка от политурата, който не е успял да се попие от повърхността. Ако получилият се цвят не е достатъчно наситен, нанесете още един слой политура, като отново премахнете излишъка от нея.


Стъпка 3: Нарежете на парчета дървените летви


След като лакираните с цветна политура дървени детайли изсъхнат, вземете мярка и обозначете правилната дължина. След това използвайте циркуляр, с помощта на който срежете парчетата под 45-градусов ъгъл. За да направите ъгъла, преобърнете го декоративния елемент и ги отрежете повторно. Това движение гарантира, че определения дървен детайл ще съвпадне със следващия.


Стъпка 4: Прикачете декоративния перваз към шкафа

Добавете декоративен перваз към кухненските шкафове

Сглобете декоративните елементи и прикачете перваза към периферията на шкафа с помощта на машина за забиване на пирони. Не е необходимо да прибавяте декоративен перваз към долната част на шкафовете, тъй като може да внесе дискомфорт в ежедневната им употреба.


Източник: diynetwork.com







Няма коментари


ключови думи
декоративен перваз, кухненски шкафове, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg