фирми продукти
представяме
работа
 
11 неочаквани употреби на чорапите

Старите или нови чорапи можете да използвате в ежедневието в грижа за дома, за изработване на необичайни аксесоари, както и за опаковане. Вижте няколко необикновени употреби на чорапите.

11 неочаквани употреби на чорапите

1. Предпазете малките предмети, които могат да се счупят. Поставете ги в няколко чорапа и ги съхранявайте безопасно. Можете да поставите вътре уплътнение от вълна или памук, за да редуцирате рисковете от счупване.

11 неочаквани употреби на чорапите2. Напълнете няколко чорапа с ориз или сух фасул, вържете ги и ги поставете върху радиатора. Съдържанието на чорапите се нагрява бързо и задържа горещината достатъчно време, за да ги използвате като торбички за нагревки. Ако поставите морска сол можете да ги използвате за нагряване на синусите срещу хрема и грип.

3. Полирайте колата си със стар чорап. Използвайте чорапи от мека тъкан, поставете ги на ръцете си и втрийте продуктите.

4. Поставете по един чорап върху краката на мебелировката, докато я местите из стаите. Така няма да повредите повърхността на настилката и ще я предпазите от надраскване, а и мебелите ще се плъзгат по-лесно по повърхностите. Поставете предпазител върху всеки крак на стълбата, за да редуцирате драскотините върху стените, докато се катерите.

5. Перете бельото си в пералня, като го поставите в чорап. Завържете края на чорапа и го пъхнете в пералнята.

11 неочаквани употреби на чорапите6. Използвайте чорапите като ръкавици за почистване на повърхностите. Поставете ги на ръката си, напръскайте с малко препарат и минете върху замърсените зони. С няколко движения можете да отстраните мръсотията от труднодостъпните части на стаята и обзавеждането. След употреба хвърлете замърсените чорапи в пералнята.

7. Ако се налага да влизате и излизате често от дома си, за да вършите нещо в двора или градината, използвайте чифт чорапи. Всеки път като влизате ги поставете директно върху обувките си, за да не се налага да се събувате.

8. Почистете с чорап замърсените хоризонтални щори. Вмъкнете ръката си в чорапчето и напръскайте със спрей. Минете между частите на щората с ръка, за да оберете мръсотията. Ако се налага периодично изплаквайте под течаща вода тъканта и я използвайте отново. Ако разстоянието не е достатъчно, за да вмъкнете ръката си, пъхнете чорапа и хванете двата му края, дръпнете леко и издърпайте по дължина, за да оберете мръсотията, изплакнете и подсушете.

9. Перете малките плюшени играчки като не рискувате да се повредят. Поставете ги в чорап и ги хвърлете в пералнята.

10. Срежете няколко чорапчета и ги използвайте като наколенници за децата. Те ще предпазят панталоните от протриване. Ако работите в градината и се налага да прикляквате често, поставете няколко пласта, за да не се протриват коленете Ви.

11. Пъхнете мокрия чадър в сух чорап, за да не намокрите чантата или колата си. Не оставяйте чадъра в чорапа много дълго, за да не тръгнат плесени и ръжда.


Източник: Рийдърс Дайджест







Няма коментари


ключови думи
съвети за дома, идеи за дома, аксесоари

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg