фирми продукти
представяме
работа
 
Дървени кубчета за снимки

Ако искате да поставите в дома си ефектни акценти от снимки, този проект е точно за Вас. Чрез него можете да трансформирате изображения на пейзажи, на животни или на любимите си хора, така че да можете да ги сменят във всеки момент. Тази нестандартна идея Ви дава възможност да комбинирате частите на няколко снимки или принтирани изображения, за да изградите уникално по съдържание табло. Основата на таблото може да се изработи от шперплат или дървесина, като изградите рамка с размерите на броя кубчета и съобразена с тяхната широчина.

Дървени кубчета за снимки

Можете да оформите изображенията и върху страничната масичка или да ги подредите вертикално до стената. Комбинирайте части от различни снимки и пейзажи, включете и детски рисунки, буквички, думички. Можете да изработите акцент с различни размери, например 4х4 кубчета.


Необходими материали:

* за всеки куб са необходими по шест части от снимка или пейзаж, може да използвате различни снимки за всяка страна на куба; частите трябва да са срязани с размерите на кубовете; в проекта са използвани изображения с размери 40 х 50 сантиметра, снимани или принтирани
* дървени кубчета – тук са използвани двадесет броя с размери 10 х 10 сантиметра
* спрей лепило
* спрей лак
* линийка
* моливче
* макетен нож


Инструкции:


1. За да спестите средства, можете да използвате компютърна програма за редакция на изображения, за да разграфите изображенията на части с размерите на страната на куба. Пуснете всяка част отделно на принтер. Можете да използвате снимки, страници от списания, ксерокопирни пейзажи и прочее.

2. Използвайте линийка и молив, за да разграфите принтираните изображения, ако сте ги изработили като цялостна картина. Ако се окаже, че има излишък, който не достига за цял куб, можете да го изрежете или да пуснете ново изображение с други размери, спрямо броя на кубовете по височина и широчина. Изрежете частите с макетен нож. Повторете и с другите пет изображения.

Дървени кубчета за снимки

3. Подредете всяко изображение изцяло, за да не объркате залепването на частите. В зависимост от броя на секторите определете колко кубчета са необходими за изграждане на изображението. Залепете по една част върху отделни кубчета, а не върху страните на едно кубче. Работете с по едно изображение едновременно, за да не объркате залепването. Нанесете спрей лепило върху една от страните на куба и поставете хартиеното парче отгоре.

Дървени кубчета за снимки

4. Преди лепилото да изсъхне, премахнете всякакви неравности и въздушни балони.

5. Нанесете върху изображенията лак във формата на спрей, за да ги защитите от обезцветяване и накъсване. Можете да използвате медиум за декупаж и да го нанесете с четка върху всички повърхности на дървените кубчета, след като сте залепили шестте парчета върху всяка от страните. Изчакайте да изсъхне и след това подредете по свое усмотрение.

Дървени кубчета за снимки


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
дървени кубчета, снимки, ефектни акценти, нестандартна идея

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg