фирми продукти
представяме
работа
 
Как да обзаведете бебешката стая

Някои хора предпочитат да обзаведат предварително стаята на очакваното мъниче, докато други чакат до раждането, за да се занимаят с обзавеждането за новия член на семейството. Каквото и да решите, трябва да сте наясно как искате да обзаведете бебешката стая, какво да включите и какви цветове да използвате. Вижте няколко идеи какво да правите и какво да не правите в обзавеждането.

Как да обзаведете бебешката стая

Сигурността е приоритет

Даже да решите да обзаведете стаята след раждането, боядисайте я предварително, за да избегнете вдишването на отделените вредни съставки. Най-добре е да използвате латекс или бои с ниско или никакво съдържание на изпарения, така наречените VOCs. Обзавеждането трябва да е съобразено с всички норми за сигурност, независимо дали е ново или втора употреба. Обезопасете стаята и махнете всички опасни и остри предмети в нея, независимо че бебето няма да може да се движи из нея първите няколко месеца. Проверявайте всички вещи, които са в непосредствен досег до малчугана.

Как да обзаведете бебешката стаяНе забравяйте основните неща

Изработете списък, по който да пазарувате, независимо дали планирате покупките за преди или след раждането. В суматохата можете да забравите нещо важно. Необходимо е да включите легълце, люлка, шкаф за дрехи и аксесоари, и по възможност маса за смяна на пелени. Можете да купите комбинирана бебешка кошарка с чекмеджета и повърхност за пелени. Ако пространството в стаята е ограничено, добре е да купите няколко мултифункционални мебела.

Обърнете внимание на зоната за смяна на пелени
Ако купите маса за смяна на пелени, използвайте шкафчетата или рафтчетата под повърхността, за да поставяте ежедневно използваните вещи. Така всичко необходимо ще Ви е под ръка. Поставете до масата кошче за мръсните пелени, по възможност с капак, който се отваря с крак, за да се намали неприятната миризма. Можете да обособите мебел за смяна на пелени върху плота на обикновен шкаф, като поставите мека подложка и използвате чекмеджетата на шкафа, за да държите пудрата, крема, както и чистите пелени близо.

Използвайте гардероба

Тъй като бебешките дрешки са много малки, можете да ги поставите сгънати в чекмеджета или да обособите няколко сектора с корниз, на който да ги окачите, за да спестите пространство в гардероба. Това е особено важно, ако стаята е малка. Можете да монтирате няколко рафтчета, на които да поставите дрешките по вид. Встрани на гардероба можете да монтирате метална кукичка за торба за пране, в която да хвърляте мръсните дрехи за пералня.

Победете хаоса

Поставете настрани вещите, които не използвате редовно или от които не се нуждаете в момента. Ако сте купили дрехи за малчугана, които са за шестмесечни деца, съхранявайте ги в друга стая или на рафт в гардероба. Можете да разпределите нещата в пластмасови кутии, картонени опаковки или плетени кошници, като запишете съдържанието на всяка опаковка. Редовно преподреждайте съдържанието на всички кутии, за да изхвърляте или подарявате ненужните неща. Купете кош за играчките, който ще Ви трябва, когато бебето започне да пълзи и да ходи в стаята.

Как да обзаведете бебешката стаяНе подценявайте пространството под легълцето
Ако стаята е с ограничено пространство, а пространството в гардероба и шкафа не са достатъчни, използвайте за съхранение на вещите зоната под легълцето. Ако не искате да се вижда това, което съхранявате отдолу, поставете на корда пердета с плисе. Можете да поставите нещата в кутии, върху които сте описали съдържанието. Ако някоя мебел е повдигната от пода, можете да съхранявате част от нещата отдолу, за да са близо, ако е необходимо.

Купете кошчета за смет на колела
За да можете да местите кошчетата, независимо дали са за смет или за вещи, изберете ги на колелца. Ако се притеснявате от неугледния им вид можете да ушиете калъфче в някой от тоновете в стаята на бебето. Ако в него съхранявате неща, които не използвате често, можете да превърнете горната част в странична масичка на колелца, върху която да поставяте пудрата, крема, пелените.

Обърнете внимание на разположението на мебелировката
Добре е кошарката да е встрани от основното движение в стаята, далеч от течение и пряка светлина. За предпочитане е тя да не е много далеч от вратата, за да можете да приспите бебето и да излезете от стаята, без да го разбудите. Осигурете си достъпен контакт за нощна лампа или за успокояваща музика, но го защитете от достъп. Избягвайте да поставяте мебели в средата на стаята, за да не се налага да ги заобикаляте с мръсни пелени или шише в ръцете си.

Не забравяйте да оформите уютна зона за релаксация

Даже стаята да е с ограничено пространство, отделете зона, в която да обособите уютен сектор за сядане. Той може да се използва за кърмене, за приспиване на детето, за четене на приказки. Поставете няколко мебела, кресло, люлеещ се стол, табуретка, фотьойл, странична масичка. Мебелите трябва да са обезопасени за Вас и за бебето, да сте защитени от течения и от пряка светлина.


Източник: sheknows.com







Няма коментари


ключови думи
обзавеждане, дизайн, интериор, бебешка стая

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg