фирми продукти
представяме
работа
 
11 компактни домашни офиса

Не е нужно да обособявате цяло помещение, за да го използвате за домашен кабинет. Можете да вместите къта за работа в кухнята, в коридора, в спалнята или в някой свободен ъглов сектор. Вижте няколко компактни домашни офиса.


1. Компактна ниша

 11 компактни домашни офиса

Семплото обзавеждане е основен фактор за обособяване на малък офис в домашни условия. Уютна стенна ниша като тази може да се трансформира в страхотна зона за работа и четене. Бюрото е изработено така, че да пасне на размерите на нишата и да се вмести в нея. Поставен е не много широк стол за сядане, който може да се съхранява до бюрото, а върху стенната ламперия е окачена дъска за бележки. Секторът е напълно достатъчен, за да се поставят лаптоп и няколко папки.


2. Офис в хола

 11 компактни домашни офиса

Можете да отделите само сектор от хола в дома си, например в задната част на канапето в стаята. Поставете малко бюро и стол на колела. Ако искате да можете да прибирате работната зона, изберете сгъваеми мебели, стол и маса, които можете да сгънете и поставите до стената, ако не ги използвате. Мебелите могат да се използват не само за работа, но и за ученическа зона.


3. Шкаф по стената

 11 компактни домашни офиса

Поставено между два шкафа в хола, работното бюро се състои само от плот, монтиран върху двата мебела. Шкафовете могат да се използват като част от работната зона, а столът може да се вмества плътно или да се използва в друг сектор на помещението. За да се обособи унифицирана зона за работа и учене в хола, частите са в еднакви тонове.


4. Кухненска ниша

 11 компактни домашни офиса

Нишата в кухнята е обособена в едната част на стаята, между стените и шкаф с вградена печка, рафтчета и чекмедженца. Бюрото се състои от компактен плот, на който могат да се поставят папки с работни вещи и лаптоп. В тази работна зона могат да се преглеждат сметки, да се работи и да се учи, ако е необходимо децата да са в кухнята по време на готвене на храната. За сядане може да се използва някой от столовете за хранене, който да се измества при необходимост из кухнята.


5. Офис в кухненския остров

 11 компактни домашни офиса

За да се спести пространство в кухнята може да се оформи подвижна работна зона, скрита в кухненския остров. В долната част, зад вратите на шкафа, може да се постави малка маса или подвижен плот за работа, които да се изваждат напред при нужда. За да се обособи работния офис е нужно да се издърпат два стола от масата за хранене, които да се използват в офиса и които могат да се преместят пак, когато не се използват в работната зона.


6. Офис в коридора

 11 компактни домашни офиса

В просторния коридор на горния етаж на къщата са поставени работно бюро, шкаф с рафтчета и стол. Те са вмъкнати до перилата на стълбите, за да не пречат в коридорчето. Множеството чекмеджета и рафтчета се използват за работните папки и аксесоари.


7. Зона в кухнята

 11 компактни домашни офиса

Просторната зона за работа, четене и учене в кухнята е поставена до огромните прозорци, за да се осигури достатъчно естествена светлина в пространството. До стените са вместени модулни бюра и шкафчета, които се използват за работа и игри, за съхранение на вещите и за преглеждане на сметки. Между шкафовете е обособена зона за сядане с дървена пейка под прозореца. Върху дървената настилка е поставено не много широко цветно килимче за обособяване на работния сектор.


8. Сектор с гледка

 11 компактни домашни офиса

До вратата на входа е оформен малък работен сектор, който се състои от вграден в огромен шкаф с рафтчета плот. Рафтовете се използват за поставяне на книги и аксесоари, които са достъпни от работния плот, а за сядане се използва висок бар стол. Столът може да се издърпва настрани, ако зоната за работа не се използва. През прозореца с вертикални щори се разкрива чудесна гледка навън.


9. Ниша в коридор

 11 компактни домашни офиса

Секторът от коридора, който е встрани от входовете на помещенията, се използва за съхранение на книги и аксесоари, поставени в стенен шкаф до едната стена. Под прозореца е включена работна зона с шкаф, бюро и работен стол, което не пречи на движението по коридора. Стълбата се използва за бърз достъп до горните рафтчета.


10. Двойно работно бюро


 11 компактни домашни офиса

Двойното работно бюро е изработено от шкаф с рафтчета и маса за хранене. Рафтчетата могат да се използват от едната страна за поставяне на вещи, а от другата за поставяне на бележки. Върху страничната част на системата са монтирани кошници за книги, списания и вещи, а за сядане се използват столове за хранене. Вижте как можете да изработите това бюро за работа или учене на двама човека тук.


11. Офис в кухнята

 11 компактни домашни офиса

Работната зона е обособена между две стени и кухненски шкаф. Тя се състои от плот, рафтчета и стол за сядане. Пространството във височина е използвано така, че зоната да съхранява доста от вещите, а да не заема твърде голяма част от стаята. Под плота могат да се поставят вещи, скрити зад цветни перденца на корниз.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
домашни офиси, интериор, дизайн, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg