фирми продукти
представяме
работа
 
Цветна семейна къща

Собствениците на тази къща са предпочели да оставят дизайнерката Рути Сомърс да работи необезпокоявана върху дизайна на стаите. Тяхното единствено условие било да ги изненада. Къщата е в испански колониален стил и е разположена в слънчева Калифорния. Построена е през 1933 г. и преди реконструкцията къщата е в оригиналното си състояние. Дизайнерката пресъздава своя стил, който включва свежи тонове, еклектичен микс и ефектни текстури. Тя се стреми да обособи пространство за живеене на семейството, което е с три деца и куче, така че е не само приятно, но и функционално.

Цветна семейна къща


* Просторната всекидневна стая е в меки тонове и свежи цветни акценти. Над камината е окачено старинно огледало, а огромният килим координира по тон на завесите. Мебелите не са в един стил, което създава еклектичен ефект в стаята. Комбинирани са кресла в няколко стила, семпло диванче, огромна кръгла табуретка и масичка за кафе.

Цветна семейна къща


* Стените на семплата трапезария са боядисани в бяло. Долната им част е с ламперия, а върху горната част са оформени цветни рисунки с птици и растения. Килимът от сизал и прозорците без пердета обособяват непринудена доза очарование в стаята. Тъмната маса за хранене в трапезарията е в контраст с боядисаните в бяло столове с цветна тапицерия на седалката. Акцентите в стаята създават усещане, че се намирате сред зеленината, която се вижда през прозореца.

Цветна семейна къща


* Кухнята е разширена чрез комбинирането й със закритата веранда. Оригиналните архитектурни детайли на къщата са подчертани чрез цветовете. Огромният кухненски остров в центъра на кухнята се използва за готвене и за закуска. От двете страни на хладилника са обособени арки, които водят към съседните стаи. Едната арка е обособена допълнително, за да се оформи симетрия с вече съществуващата към вътрешните части на къщата.

Цветна семейна къща


* Стаята за закуска е изпъстрена с бонбонени тонове. Бялата кръгла масичка се използва за хапване, за чай и за рисуване. Разноцветните тапицирани столове са страхотен акцент в неутралната палитра на стаята, а бяло-кафявите райета върху стената подчертават семплата структура на обзавеждането.

Цветна семейна къща


* Домашният офис е решен в цветно тоале, което може да се види върху щорите на прозорците, върху креслото и върху канапето. Прозорците осигуряват изобилие от светлина в работния сектор, а огромният пурпурен килим създава уют. Дървената стенна облицовка с вградени в стените рафтове за книги и аксесоари подчертава уютното усещане. Дизайнерката е имала за цел да обособи едно по женски очарователно пространство с меки контрасти и функционално обзавеждане. Акцентите върху стените и по рафтовете не се натрапват в дизайна, но го освежават с непринудения си шик.

Цветна семейна къща


* Основните цветове в спалнята са бяло, сиво и синьо, а за акцент са използвани меките контрасти между тоновете и мотивите върху тъканите. Горната дъска на леглото е изработена по поръчка.

Цветна семейна къща


* Архитектурата на къщата е в испански колониален стил, който стои с оригиналния си дизайн от построяването през 1933 г. Сградата е заобиколена от зеленина, а за екстериора са използвани основно старинни елементи. Вътрешният двор е обособен чрез ниско оформени храсти, растения в саксия и каменна настилка. Старинната елегантност на екстериора координира със стила на сградата.

Цветна семейна къща


* В задния двор е обособен кът за сядане, с външна камина и зелена ограда. Семплата метална масичка и столовете се използват за закуска или следобеден чай. Стилният екстериор включва ромбоидни плочи от камък, между които расте трева.

Цветна семейна къща


Източник: traditionalhome.com







Няма коментари


ключови думи
семейна къща, дизайн, интериор, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg