фирми продукти
представяме
работа
 
Обзавеждане от живи растения

Обикновено понятието "зелена мебел" означава обзавеждане, изработени от рециклирани или еко материали, но има и обзавеждане, което е оформено чрез живи растения. То расте непрестанно и е оформено така, че да се използва за сядане. Ето няколко примера.

Обзавеждане от живи растения


1. Дръвче във формата на стол


Обзавеждане от живи растения

Хрумването за тези дръвчета, оформени като столчета за сядане директно в градината е на Питър Кук, който започва да се занимава с тази дейност през 1986 г. Години по-късно той вече овладява почти изцяло изкуството да се оформят дръвчетата по начин, желан от градинаря. Дърветата изискват поне седем години грижи и оформяне, за да могат да се използват за сядане. Този процес обаче е част от удоволствието за експерта, релаксираща и удовлетворителна.


2. Пейка от дръвчета

Обзавеждане от живи растения

Обикновената дървена пейка е изработена от дървесина, но вградените в нея зеленини са страхотен акцент и натурален сенник. Дръвчетата са включени от двете страни на пейката и са оформени така, че да образуват гъста сянка над нея. Растенията са не само ефектни, но и поглъщат вредните токсични газове от околната среда. Тази конкретна пейка е дарение на детска площадка пред болница в Тел Авив, в Израел.


3. Зелен градински фотьойл

Обзавеждане от живи растения

Това кресло е част от проект ‘направи си сам’, с който можете да оформите градинска мебел от зеленина директно в градината си или на верандата. Основата е от картон и е оформена като рамка, която да се напълни с почва и в която да се засади райграс или обикновена трева. Еко креслото може да се оформи по вкуса на собственика, а неприятните неравности по тревата, които предизвикват неудобство по време на седене, са поправени чрез картонената рамка.


4. Стол със зеленина

Обзавеждане от живи растения

Швейцарецът Мишел Бусиен оформя този стол, като заимства от оранжерията. Пластмасата оформя рамката, чрез която растенията се развиват в желаната форма. Засадените пълзящи растения оформят зеления пълнеж на прозрачната рамка. Когато рамката от зелените е напълно оформена пластмасата се премахва, а растенията се отрязват, за да се използва зеленият стол. Бусиен описва своята идея като комбинация между силата на природата и човешките технологии.



5. Стол с растение


Обзавеждане от живи растения

Едно от крачетата на обикновен стол е заменено със саксия от дизайнера Жуо Уанг. Засадените в саксията зелени растения се развиват върху рамката на стола и могат да се оформят според желанието на собственика си. Растенията могат да се състоят от зеленина, да цъфтят или да връзват плодчета. С развитието си те могат да обхванат цялата мебел и да образуват зелен пласт върху нея. А може да се подрязват редовно, за да се развиват по крачето и облегалката, но да не слизат.


Източник: mnn.com







Няма коментари


ключови думи
обзавеждане, живи растения, зелена мебел, еко материали

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg