фирми продукти
представяме
работа
 
6 начина да превъзмогнете страха си от цветовете

Оранжевото Ви е любим цвят, но не можете да се престрашите да го използвате в дома си. Обичате да използвате ярки тонове за дрехите си, но не смеете да ги употребите в стаите. Вижте тези начини да превъзмогнете страха си да използвате ярки оттенъци в интериорите.


Започнете с малко

 6 начина да превъзмогнете страха си от цветовете

Ако се притеснявате да боядисате цялата кухня в ярко синьо, боядисайте първоначално само някое по-малко помещение – баня, коридор, антре. Така няма да се налага да отделяте твърде много време и средства, ако не Ви хареса как стои цветът и можете да пребоядисате в неутрален тон. Ако цялата баня Ви се струва твърде голям риск, боядисайте само една акцентна стена. Можете да нанесете боя върху стените или плочките, или да поставите нови плочки.


Омекотете топлите тонове със студени

 6 начина да превъзмогнете страха си от цветовете

Оранжевото може да стои твърде силно в помещенията, затова го комбинирайте с акценти в синьо и бяло. Визуалният баланс омекотява силното присъствие върху стената и аксесоарите – оттенъкът не е твърде ярък, а е с тон, заимстван от кафявата гама.


Балансирайте матови и бляскави повърхности


 6 начина да превъзмогнете страха си от цветовете

Лъскавите и матовите тъкани, повърхности и бои са страхотни в комбинация, тъй като взаимно омекотяват своите свойства. Копринените тъкани обогатяват оттенъците на тапицерията, но лъскавината й трябва да се обуздае чрез матови акценти, за да не е твърде кичозно.


Розовото под контрол

 6 начина да превъзмогнете страха си от цветовете

Ако харесвате розовите оттенъци, не е необходимо да ги използвате само в облеклото си. Комбинирайте розови тонове с тонове от кафявата гама, за да оформите неутрална палитра с много чар. Включете в стаята щедро и бяло, а можете да използвате доза бежово. Кафявото и бялото омекотяват твърде бонбонените свойства на розовото.


Един цвят, много тонове

 6 начина да превъзмогнете страха си от цветовете

Можете да използвате желаните цветове, без да рискувате да оформите кич. За всяка стая използвайте само по един цвят, но в различни тонове. Синьото например може да се употреби в разнообразие от оттенъци – с преобладаващи пурпурни или зеленикави подтонове, с различна интензивност, тъмносиньо или светлосиньо. Комбинирайте няколко оттенъка, внедрете мотиви и текстури, за да обособите едноцветна палитра с разнообразие.


Контраст за неутралната палитра


 6 начина да превъзмогнете страха си от цветовете

Ако предпочитате неутралните палитри, но искате доза ярки тонове, използвайте ги за акценти. Комбинирайте бяло, бежово, сиво и кафяво с предпочитаните от Вас оттенъци. Скучната неутрална стая можете да освежите и без ярки оттенъци, а чрез включване на текстури, мотиви и шарки. Приглушените цветни контрасти са страхотен способ за освежаване. Уверете се, че в стаите навлиза достатъчно светлина, която обогатява бялото и кара стаята да изглежда по-просторна.


Източник: housebeautiful.com







Няма коментари


ключови думи
ярки тонове, обзавеждане, интериор, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg