фирми продукти
представяме
работа
 
6 иновативни проекта върху вода

С повишаването на нивото на световния океан човечеството започна да се замисля как да използва водната шир за сметка на намаляващата суша. Хората от областите до океаните трябва да се преместят и за тях ще трябва да се изградят сгради върху вода. Ето някои от най-иновативните проекти за морски съоръжения, които може да се окажат страхотна инвестиция в сферата на имотите.

 6 иновативни проекта върху вода


Водостъргач

 6 иновативни проекта върху вода

Създателите на проекта смятат, че е въпрос на време да започнем да населяваме океаните и моретата. И както небостъргачите завземат територия във височина, така тези сгради могат да използват пространството под водната повърхност. Освен това те са изградени теоретично така, че да използват енергията на водата, на вятъра и на слънцето. Сградите могат да създават своя собствена продукция и притежават в горната си част над повърхността с малки горски сектори. Секторите с жилищни помещения са оборудвани точно под горната част на сградите, като те са огрети от слънчевите лъчи.


Водни градове


 6 иновативни проекта върху вода

Холандците са особено добри в завземането на територии от водите на океана. Заради ниската надморска височина на регионите те са експерти в борбата срещу наводненията. Ето защо за тях е напълно нормално да създадат проекти за плаващи градове, които да са в отговор на климатичните промени по света. Те могат да се изградят на морското ниво от огромни блокчета полистирен, познат като стиропор, свързани от рамки от бетон. Върху тази основа могат да се изграждат структурите, които да плуват върху водата. Структурите са оформени сферично и между тях са планирани пешеходни мостчета. За отопление на жилищата е планирано да се използва топлината, която се образува върху повърхността на водата.


Островчета върху бутилки

 6 иновативни проекта върху вода

През 1998 г. Rishi Sowa изгражда изкуствен остров върху 250 000 пластмасови бутилки, за да го задържи на повърхността. В момента той живее върху по-малко островче, което плува върху основа от 100 000 шишета и който е оборудван с малка сграда, с езера, с ‘плажове’ и водопадче, захранвано от слънчеви панелчета. Архитектът Ramon Knoester е още по-амбициозен и има амбиция да построи остров от рециклирани предмети и материали. Идеята е островът да се захранва сам чрез градини, соларна и вятърна енергия. Авторът се надява, че той ще може да побере половин милион човека и ще захранва реколти с водорасли и еко тоалетни.


Екополис ‘Водна лилия’

 6 иновативни проекта върху вода

Архитектът на този проект, Vincent Callebaut, иска да изгради ‘Водната лилия’ като самозахранващ се механизъм, в който да живеят до 50 000 човека. Вдъхновена от формата на водната лилия, тя е планирана като еко система, изградена от полиестерни нишки. В центъра на конструкцията е оформена лагуна, заобиколена от ‘планини’ и водни площи. На островите могат да се изградят магазини, офиси, паркове. Земеделските и градинските сектори са поставени под водното ниво. Цялата система е изградена на принципа на енергийно захранване чрез възобновяема енергия. Архитектът на проекта смята, че проектът може да се осъществи през 2100 г.


Изкуствени острови на Малдивите

 6 иновативни проекта върху вода

Нито един от всичките около 1200 острова на Малдивите не е с надморска височина над 1.8 метра. Затова островната държава търси начини да се справи с проблемите в бъдеще. Тя е една от малкото в света, които залагат на производство и консумация без отпадъчен въглерод. Държавата е подписала споразумение с нидерландска фирма, която да построи пет плаващи острова. Замисълът е те да са с формата на звезда, оформени на етажи, с ‘плажове’ и воден басейн в центъра. Планирано е помещенията да са разположени под терасите със зеленини. Проектът е на стойност 5 милиона щатски долара.


Воден град

 6 иновативни проекта върху вода

Плаващият град на Andras Gyorfi е победител в конкурса за проекти за постоянни структури върху водата на института Сийстединг. Градът е замислен като съоръжение със смесени функции, включващо плувен басейн, амфитеатър, площадка за кацане на хеликоптери и сенчеста водна градина.


Източник: mnn.com







Няма коментари


ключови думи
иновативни проекти, морски съоръжения

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg