фирми продукти
представяме
работа
 
9 неочаквани употреби в кухнята

Използвайте в ежедневието вещи, с които разполагате в кухнята. Тези лесни трикчета могат да спомогнат за ежедневните Ви задължения, с немного средства. Някои от тях използват неща, които иначе биха попаднали в коша за смет.


Опаковъчно уплътнение за храната


 9 неочаквани употреби в кухнята

Опаковъчните уплътнения с много балончета, пълни с въздух са страхотно уплътняващо средство за плодовете и зеленчуците в хладилника. Поставете по стените на кутията за плодове и между плодовете в нея, за да предпазите от натрапване. Те са функционални уплътнителни възглавници и предпазват от повреждане чрез удряне в стените на кутията и в останалите плодове.


Тава за кексове и пудинги за царевици


 9 неочаквани употреби в кухнята

Срежете дръжките на кочаните, така че да паснат в отвора на тавата. С нож отстранете зърната в посока отгоре надолу. Те ще се събират в тавата и могат да се използват веднага.


Кора от портокал за купичка

 9 неочаквани употреби в кухнята

Срежете портокал надве и изцедете сока от двете половинки. Почистете корите на портокала, отстранете вътрешните части и напълнете купичките с крем или сладолед. Можете да използвате кори от грейпфрут или мандарини, които са с различни размери. Използваните купички можете да изхвърлите или да използвате многократно за различни кремове и пастети.


Цитрусови корички за камината

 9 неочаквани употреби в кухнята

Поставете в камината няколко изсушени портокалови или лимонови корички. Запалете огъня и се насладете на аромата от цитрусовите парчета. Ако се притеснявате да не се разпръснат и да не попаднат под металната решетка на камината, поставете парчетата в парче вестник или марля.


Приспособление за нарязване на сварени яйца за гъби и ягодки


 9 неочаквани употреби в кухнята

Можете да нарежете гъбите за салата и яхния с няколко движения на металните телчета на инструмент за нарязване на твърдо сварени яйца. С този инструмент можете да нарежете ягодите на филийки за плодови салати или сладолед.


Ябълки за узряване на домати


 9 неочаквани употреби в кухнята

Ябълките са познати с факта, че отделят газ, който активизира процесите на узряване на други плодове и на зеленчуци. За да узреят твърдите доматчета по-бързо, поставете ги в чиния с ябълка и ги увийте с кухненско опаковъчно фолио.


Лимон за рендето

 9 неочаквани употреби в кухнята

Почистете остатъците от меко сирене от металните части на рендето с малко лимон. Срежете плода надве и прокарайте месестата част от двете страни на решетката. Киселините в плодовия сок отстраняват много добре мазни остатъци.


Сол за почистване на салати


 9 неочаквани употреби в кухнята

Посолете в купата за салата листенцата от марулки, спанак и рукола. Налейте вода и изплакнете добре листата, за да отстраните различни замърсявания от тях. Измийте с чиста вода и нарежете съставките за салата.


Четка за зъби за почистване на царевици от свилата


 9 неочаквани употреби в кухнята

Остатъците от царевична свила можете да махнете с чиста четка за зъби. Минете с нея по кочана на царевицата и я измийте добре.


Източник: realsimple.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, кухненски аксесоари

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg