фирми продукти
представяме
работа
 
2 практични проекта за дома

С малко текстил и сръчност можете да изработите сами тези функционални акценти за дома, които спестяват време и пари.


Уплътнение за прозорците

 2 практични проекта за дома

Студените месеци са бум на сметките за ток и горива. Можете да спестите част от тези сметки, като уплътните дървената дограма на прозорците с тези лесни за изработване аксесоари.


Необходими материали:

* памучна тъкан
* ножици
* карфици
* шевна машина
* игла и конец


Инструкции:

1. За да изработите аксесоара трябва да измерите широчината на прозореца. Спрямо нея ще определите дължината на възглавничката. Използвайте кръгчето от шаблона и стойността, която измерихте, за правоъгълника.

 2 практични проекта за дома

2. Изрежете от текстила правоъгълник с широчина 24 сантиметра и дължината на прозореца, който искате да уплътните. Изрежете от тъканта две кръгчета с диаметър 8 сантиметра.

3. Сгънете по дължина правоъгълника с цветната страна навътре. Захванете по ръбовете с карфици. Зашийте с шевна машина, като оставите няколко сантиметра отвор по ръба в средата на дължината. Тропосайте отвора.

4. Поставете текстилните кръгчета от двете страни на калъфчето, с цветната страна навътре. Захванете с карфици. Пришийте с игла по ръбовете и отстранете карфиците.

5. Пришийте с шевна машина кръговете, на 6 мм от ръбовете. Махнете конеца от шевовете с ръчна игла. Обърнете калъфчето с цветната страна навън чрез отвора.

6. Напълнете с котешка тоалетна на гранули през отвора. Пришийте отвора ръчно с игла и конец в координиращ тон. Поставете уплътнението в долната част на прозореца и ако се налага го залепете за повече стабилност с двустранно тиксо.


Чанта за найлонови торбички

 2 практични проекта за дома

Съхранявайте разпилените из кухнята и килера найлонови торбички в този функционален аксесоар. Можете да го окачите на метална закачалка, за да имате достъп до торбичките по всяко време. Новите торбички поставяйте в горната част на чантата калъфче, а за употреба взимайте отдолу.


Необходими материали:


* кухненска кърпа с размери 38 на 38 сантиметра
* ножици
* текстилен кант
* ластик с размери 6 мм на 18 сантиметра
* карфици
* безопасна игла


Инструкции:

1. Сгънете кухненската кърпа по дължина надве, с цветната страна навътре. Захванете с карфици по ръба. Използвайте карфици, за да захванете окачалка от текстилен кант в единия край.

2. Направете по дължина на ръба шев с шевната машина, на 16 сантиметра от сгънатия ръб на кухненската кърпа.

 2 практични проекта за дома

3. Прокарайте парчето ластик през съществуващия подгъв на кухненската кърпа или пришийте нов подгъв. Използвайте безопасна игла. Завържете на възел двата края на парчето. Обърнете торбата в цветната страна навън. Окачете върху кукичка и използвайте обкантения с ластик отвор, за да вадите торбички.


Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
практични проекти, идеи за дома, функционални акценти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg