фирми продукти
представяме
работа
 
По течението на реката

Далеч от суматохата на големия град, в сърцето на североамериканския континент, се намира малкото градче Базалт. Недалеч от градчето, насред хълмист район на американски щат Колорадо, е разположена тази сгушена сред клонки зеленина къща тип ранчо. Собственичката на вилата се е постарала да запази дивата природа в района на сградите и да изгради къщата си в хармония с нейните характеристики. Тя работи с един от най-прочутите ландшафтни дизайнери Робин Уилямс и интериорната дизайнерка Мелинда Дъглас. Собственичката Сали Коул иска да изгради своята обител в среда, в която да се чувства във връзка с природата.

 По течението на реката

Тя твърди, че нейното жилище е ‘50% интериор и 50% екстериор’, а двете пространства комуникират непрестанно, за да се обособи хармонична среда за живот. Архитектът оформя структурата на сградата така, че тя да се превърне в част от екстериора и да не контрастира на вече съществуващите елементи.


* Къщата е обзаведена непретенциозно, а вратите са плъзгащи се. Те подсилват усещането за атмосфера като тази в ранчо. Металният покрив е част от търсения ефект. Пътечката между къщата и гаража в трансформирана във веранда. Гостната разполага с 360 градусова панорама и собствена тераса, от която се разкрива гледка в посока на градината. Основният вход на ранчото не е лесен за намиране, което създава усещане за уединение. Спокойствието от екстериора се прехвърля и в рустикалните интериора във вътрешността на сградата.

 По течението на реката


* Двете зони на основното помещение преливат плавно една в друга. прозорците осигуряват обилна естествена светлина, която навлиза чак до вътрешността на стаята. Всекидневната стая и кухнята не са обособени, което подсилва просторните пространства. Използваните неутрални оттенъци са комбинирани с акценти в тъмнокафяви тонове.

 По течението на реката


* Градината се захранва с вода от водното поточе. Собственичката изкарва двуседмичен курс по ландшафт, за да съумее да изгради градината. Тя комбинира очарованието на дивата природа с планинския климат и оформя малко езерце.

 По течението на реката


* Езерото е оформено в източната зона на сградата, съвсем близко до трапезарията, за да се създаде усещане за връзка с природата. За контраст градината в западната зона е оформена като колекция от островчета от растения, поставени върху високо повдигнати лехи. Между лехите са оформени малки пътечки от чакъл.

 По течението на реката


* В градината е поставена дървена пергола, която покрива пътечката.

 По течението на реката


* От помещенията в източната част на къщата се виждат невероятните Скалисти планини и езерото. Обляната в слънце трапезария се възползва от този страхотен изглед в ясните дни, а остъклените панели на покрива подчертават ефекта.

 По течението на реката


* Къщата е обградена от природата и е част от нея. Тоновете в интериорите са меки и неутрални, като се грижат за приглушената атмосфера. Те са подбрани така, че да не отвличат вниманието от тоновете в екстериора, а да подчертават тяхното натурално очарование. Огромните стъклени стени се грижат за изгледа навън.

 По течението на реката


Източник: traditionalhome.com







Няма коментари


ключови думи
архителтура, дизайн, интериор, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg