фирми продукти
представяме
работа
 
9 съвета за рециклиране

Ако сте решили да събирате отпадъците си  разделно, можете да оформите сектор за рециклиране. Можете да го оформите в пералното помещение, в кухнята или на терасата, ако тя е закрита. Вижте няколко лесни идеи.


Всичко на едно място

 9 съвета за рециклиране

Ако има достатъчно пространство в гаража, в килера или в пералното помещение, обособете сектор за отпадъците. Съберете всичко в този сектор, включително отпадъците, които искате да предадете на вторични и които искате да използвате многократно. Поставете етикет върху всеки контейнер, за да знаете кое къде да поставяте. Можете да използвате една от стените, върху която да монтирате перфорирана дъска. Върху нея можете да поставите с метални окачалки съдовете за разделно събиране на отпадъците и торбите за тях.


Торби за окачване


 9 съвета за рециклиране

Окачете върху стената текстилни торби, в които да събирате празните кутийки от безалкохолно и консервирани храни. Можете да ги предадете за вторични суровини или да ги изхвърлите в указаните кошчета. Поставете над куките описание на съдържанието, за да не смесвате отпадъците.


Еднакви съдове

 9 съвета за рециклиране

Купете няколко еднакви коша за сметта, като изберете размерите спрямо отпадъците. Залепете етикет върху всеки кош, за да знаете кой отпадък къде да го поставите. Използвайте поне три съда, за хартия, за метал и за пластмасови неща.


Съдове на етажи


 9 съвета за рециклиране

Можете да използвате пластмасова поставка за зеленчуци, като поставите етикети на всеки етаж. Монтирайте колелца в долната част, за да можете да я местите из кухнята. Поставете я до мивката или в шкаф.


Скрити места


 9 съвета за рециклиране

Скрийте съдовете в плетени кошове, ако смятате, че грозните пластмасови кошчета загрозяват интериора на кухнята. В зависимост от размерите на съдовете и техния брой можете да поставите в един кош няколко съда. Капака на коша може да монтирате върху странична повърхност на кухненския остров или върху стена.


Шкаф в кухнята


 9 съвета за рециклиране

За да скриете кошчетата за разделно изхвърляне на отпадъци в дома можете да използвате шкаф в кухнята. Поставете подвижна рамка от метал, в която да вместите кошчетата, а в предната част захванете панела на шкафа, за да не личи какво криете вътре.


Чекмеджета за хартия


 9 съвета за рециклиране

Отпадъците с повече обем съхранявайте в кошчета, а хартията можете да съхранявате в чекмеджета. Можете да използвате хартиените отпадъци многократно в проекти или да ги употребявате за основа, когато почиствате или боядисвате. Н дъното поставете канап, за да можете да завържете купчините с няколко движения.


Въртящи се кофи за смет

 9 съвета за рециклиране

Ъгловите сектори на шкафовете често стоят неупотребени заради местоположението си. Поставете метална въртяща основа, върху която поставете три коша за отпадъци. С едно завъртане можете да стигнете до съдържанието, да го изсипете в торба за смет или да поставите отпадъци. Оставете ъгловия шкаф без вратичка или поставете двойна врата с панта.


Отпадъци в торби

 9 съвета за рециклиране

Поставете на няколко сектора в стаите найлонови торби в разнообразни разцветки, които са лесни за изпразване като се напълнят със съдържание. Поставете в предната част на чантите етикети с графика на съдържанието. Найлоновите торби трябва да са със стабилни захватки, за да можете да ги пренесете до основните съдове за сметта.


Източник: bhg.com







12 февруари 2012 04:48 | chudesno
От: krasimira
dobre shte e ako tozi nachin na razdelno sabirane na otpadacite se vazprieme ot poveche hora i se prevarne v navik.ostava i darjavata ni da pregarne tazi ideia i moje bi shte napravim edna krachka napred kam reda i civilizaciata.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, рециклиране, полезни съвети

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg