фирми продукти
представяме
работа
 
10 неочаквани употреби на тебешира

Тебеширите могат да се намерят не само в ученическите стаи, но и у дома, в градината и на двора. Той е евтин и функционален, а можете да го използвате за цял куп неща. Тебеширът е страхотен маркер, който може да се отмие с вода, може да се използва на стик или да се натроши. Ето няколко неочаквани употреби.

 10 неочаквани употреби на тебешира

Вижте още:
Лесни идеи с тебеширени аксесоари


1. Натъркайте пилата с малко тебешир, за да направите почистването й по-лесно. Натърканата с тебешир пила не събира толкова много парчета по време на обработката на меки метали, които могат да я запушат.10 неочаквани употреби на тебешира

 2. Премахнете мазните петна от яките на белите ризи. Натъркайте с бял тебешир, оставете да постои няколко минути и обработете яката с мека четка, за да изчеткате тебеширените петна.

3. Използвайте тебешир, за да маркирате позицията на монтираните електрически кутии по време на инсталацията на гипсокартон. Натъркайте ръбовете на кутията и поставете върху нея плоскостта. Натиснете добре, за да се отбележат ръбовете на кутията. Така можете да изрежете отвора в гипсокартона.

4. Използвайте тебешир, за да обособите шарки върху повърхностите. Настържете няколко тебешира и ги използвайте с шаблон върху дървесина. Чрез тези шарки можете много по-лесно да резбовате или да изрежете дървените аксесоари.

5. Тебеширът може да се използва за абсорбция на излишната влага. Поставете в гардероба или в чекмеджетата няколко тебеширени пръчки, поставени в тензух, за да се отървете от влагата. Можете да използвате тебешири, за да предпазите от потъмняване сребърните аксесоари. Поставете торбичка и в кутията за инструменти, за да редуцирате рисковете от ръжда.

10 неочаквани употреби на тебешира 6. По време на монтажа на градинска или дворна пътека, маркирайте частите с тебешир. Така ще знаете как да ги подредите като започнете да поставяте бетон.

7. Натъркайте с тебешир отвертките, за да не се плъзгат върху винтчетата, докато ги навивате или отвивате. Тебеширът ще обособи грапав слой върху метала и ще способства за по-стабилно захващане.

8. По време на ремонт, обособете местоположенията на аксесоарите върху стените, пода и обзавеждането. Използвайте бял и цветен тебешир, в зависимост от основата, за да знаете кое къде ще монтирате по време на ремонта. Той се изтрива лесно с мокър парцал.

 9. Ако в дома Ви има мравки, използвайте тебешир за репелент за насекоми. Очертайте линии около вратите и прозорците или настържете малко от пръчките около отворите, през които виждате насекомите да влизат в дома Ви. Калциевият карбонат, който наричаме тебешир, е нетоксичен и явно не се харесва на мравките. Той ще ги държи далеч от стаите и не представлява риск за здравето.

10. Обработвайте с шкурка равномерно повърхностите като използвате тебешир. Натъркайте повърхността и започнете да изпилвате. Тебеширените петна по най-високите сектори ще изчезнат първи.


Източник: thisoldhouse.com







13 януари 2012 19:12 | сиренце
От: свилен
Преди години нали правеха сирене с тебешир , палмово масло и талк :) дано не продължаваме да ядем такова сиренце :)
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, тебешир, употреба

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg