фирми продукти
представяме
работа
 
8 странни дистанционни управления

Дистанционното е една от най-използваните джаджи у дома. То спестява време и улеснява контрола върху уредите, телевизори, ДВД устройства, лампи, климатици. Дизайнерите измислят все по-интересни и необичайни форми и свойства на практичните аксесоари. Ето няколко от тях.


1. Дистанционно управление възглавница


8 странни дистанционни управления

8 странни дистанционни управления

Странна комбинация между два често използвани предмета във всекидневната. Декоративният детайл съдържа всички функции на универсалното дистанционно,  над петстотин различни компонента. Аксесоарът е с бутон за активация, за да се избегнат случайните натискания на бутоните за управление по време на излежаването на канапето. Повече няма да се налага да търсите дистанционното под дивана или между седалката и облегалката. Заради размерите си, различни от тези на стандартните дистанционни управления, то трудно може да се изгуби.


2. Дистанционно управление от гел


8 странни дистанционни управления

Това необичайно дистанционно управление е изработено от гел. Ако не се използва то просветва с мека светлина. Ако детекторът хване движение на ръката, аксесоарът се втвърдява и може да се използва като обикновено дистанционно.


3. Дистанционно управление магическа пръчица


8 странни дистанционни управления

Можете да контролирате телевизора в стаята с тази вълшебна пръчица, само с няколко движения на ръката. Можете да зарадвате с този аксесоар почитател на поредицата за Хари Потър. На пръчката могат да се програмират до тринадесет инфрачервени команди, като всяка от тях се изпълнява с конкретно движение на ръката и на магическата палка.


4. Огромно дистанционно управление


8 странни дистанционни управления

Поставено на пода като килимче дистанционно, което може да се задейства с крака. Ако не сте много добре с очите или с фината моторика на пръстите си, дразните се, че редовно натискате грешните бутони, този килим ще Ви е от полза.


5. Еко дистанционно управление


8 странни дистанционни управления

Техно гигантът Сони задава на няколко китайски студенти по индустриален дизайн задача да създадат еко дистанционно управление. Един от участниците създава този модел, който работи с кинетична енергия. Аксесоарът е във формата на пръчка с удебелена долна част. В горната си част той разполага с два светодиода, които се зареждат чрез залюляване на аксесоара. Командите са само шест – движение настрани за увеличение и намаляване на звука, движение нагоре и надолу за смяна на програмите на телевизора и завъртащо движение за включване и изключване на уреда. Не са необходими батерии за активиране на командите.


6. Ергономично дистанционно управление

8 странни дистанционни управления

Това дистанционно управление е оформено с ергономичен дизайн по дланта на ръката. Върху него няма бутони, а потребителят може да задава командите чрез движение на пръстите по повърхностите. По своята функция джаджата наподобява тази на тъч скрийн телефоните и всяко движение задава конкретна команда.


7. Дистанционно управление с умствен контрол


8 странни дистанционни управления

Дистанционното управление е създадено за пестене на време, но стандартните управления се задвижват с пръстите на ръцете. Съвременни тенденции в производството налагат дизайн, който задейства командите чрез силата на мисълта. Дистанционното устройство е прототип на Хейър и действа върху команди за смяна на програмата и контрол на звуците.


8. Дистанционно управление отварачка


8 странни дистанционни управления

8 странни дистанционни управления

Практично и приложимо в ежедневието – универсално телевизионно дистанционно и отварачка за бутилки. В страничната част на аксесоара е поставена отварачката, с която можете да отваряте студена бира пред телевизора, без да се налага да търсите отварачка в кухнята. Джаджата е абсолютно стандартна и с нищо не се отличава от обикновеното телевизионно дистанционно, с разликата, че металната част за отваряне на бутилките се намира в едната част на панела.


Източник: oddee.com







Няма коментари


ключови думи
практични аксесоари, дизайн, необичайни форми

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg