фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративна възглавница с формата на бухал

Бухалът е символ на мъдрост, на спокойствие и на мистериите на нощта. Той е често избирана форма за обзавеждане на дома – можете да го видите върху тапицериите, върху стените и като аксесоар на рафтовете. Можете да го използвате върху тъканите, като апликация, върху произведения на изкуството на стените или като фигурки за практични аксесоари за дома. Вижте например ‘9 "бухалови" аксесоара за дома’.

 Декоративна възглавница с формата на бухал

Можете да изработите тази ефектна декоративна възглавница с формата на бухал от разнообразни тъкани. Изберете желаните размери и мотиви на текстила, а за детайлите използвайте цветен филц. Формата е семпла, както и изработката на възглавницата, затова няма да Ви отнеме много време и средства да я направите. Можете да използвате няколко различни по размер и тон бухала в различни стаи. Възглавницата може да се използва в детската стая, във всекидневната стая или за облегалка в кухненския кът с маса за хранене.


Необходими материали:


* текстил
* цветен филц за детайлите
* игла и конец
* шевна машина
* карфици
* по желание: лепило за текстил или самозалепваща се тъкан за апликации
* пълнеж за възглавниците от памук, вълна, изкуствен материал

 Декоративна възглавница с формата на бухал


Инструкции:


1. Свалете и оразмерете схемата на птиците по-нагоре. Пуснете схемите на принтера, а ако се налага сглобете по-големите схеми от няколко парчета хартия.

2. Използвайте тези схеми, за да очертаете мотивите върху гърба на тъканта, от която искате да ушиете декоративни възглавници. Изрежете две огледални парчета тъкан, за да оформите основата на възглавницата. Поставете парчетата едно върху друго с лицевите страни навътре, захванете ги по ръбовете с карфици. Зашийте с шевна машина по ръбовете, на сантиметър от ръба, като оставите отвор за пълнежа.

3. Обърнете основата откъм лицевите страни. Залепете човката и очите от парчета филц, с лепило или самозалепваща се тъкан. През отвора поставете пълнежа и го разпределете в основата. Пришийте отвора на ръка с игла и конец, за да зашиете основата изцяло. С шевна машина минете през двете крила на бухала, за да ги обособите от двете страни на тялото.


Интересна идея:


Можете да използвате схемите на бухалчета, за да оформите интересни кухненски или хавлиени кърпи за своя дом. Използвайте матриците, за да очертаете и изрежете мотивите от цветен текстил или филц, като детайлите можете да обособите от контрастни тъкани. Използвайте лепило за тъкани или самозалепваща се тъкан за апликации, която се активизира с гореща ютия, за да прикрепите бухалчетата върху основата. Залепете детайлите и изчакайте, за да стегне лепилото.

 Декоративна възглавница с формата на бухал


Източник: stylelist.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, аксесоари, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg