фирми продукти
представяме
работа
 
9 интересни мелнички за кухнята

Мелничката за пипер и подправки е не само практичен, но и ефектен аксесоар за кухненския интериор. Ако изберете мелничка с нестандартен външен вид, тя може да се използва като цветен акцент на празничната или ежедневна маса за хранене. Удивете своите гости с някоя от тези ефектни идеи.


1. Бирена бутилка

9 интересни мелнички за кухнята

Страхотна комбинация между мелница за пипер и подправки, и бутилка за бира. Бутилката е изработена от дървесина и е с механизъм за мелене от неръждаема стомана. Поставена върху масата тя може да бъде объркана с обикновена бутилка с бира. При необходимост обаче, само с няколко движения, можете да добавите в ястията сол, пипер и подправки на вкус.


2. Кихащ нос


9 интересни мелнички за кухнята

Тази мелничка е изработена от пластмаса във формата на човешки нос. Подобно на ефекта, който има пиперът върху носа – позив за кихане, мелничката осигурява смляна подправка от ноздрите. Размерите са й 10 х 8 х 6 сантиметра.


3. Бейзболна бухалка

9 интересни мелнички за кухнята

За любителите на този спорт мелницата за пипер е изработена от натурална дървесина, с механизъм от неръждаема стомана. С височина 36 сантиметра, тя лесно може да се сбърка с истинска бухалка за бейзбол. Аксесоарът вероятно ще е твърде огромен по размери, за да се използва на масата за хранене в ежедневието, но е страхотен акцент за съботното барбекю на двора.


4. Моаи

9 интересни мелнички за кухнята

Тази автоматична мелачка за подправки работи с батерии и се активизира чрез натискане на носа на фигурата. Оформена от пластмаса, на известните каменни моаи, които могат да се видят на Великденския остров и за чието минало се знае малко. Размерите на мелничката са 11.5 х 7.5 х 6.5 сантиметра.


5. Матрьошка


9 интересни мелнички за кухнята

Макар руските матрьошки да са познати с това, че съдържат в себе си няколко фигури, тази ръчна мелница е изработена самостоятелно. Тя смила подправките чрез завъртане на главата на фигурката. Изработена от дървесина и боядисана като стандартна руска кукла, тя е с размери 16 х 6 сантиметра.


6. Магнитен заек


9 интересни мелнички за кухнята

Модернистичната мелачка е изработена във формата на заек. В долната си част тя разполага с повърхност от рядък магнит, чрез която може да се захване за всякакви метални повърхности в кухнята или трапезарията. По този начин можете да съхранявате подправките практично и със стил. Размерите на мелницата са 12 х 8 х 6.5 сантиметра, в стилен абаносов тон.


7. Лява ръка

9 интересни мелнички за кухнята

Нестандартната мелница за подправки е изработена по форма като лява ръка, чиито пръсти са достатъчно гъвкави по свръзките, за да можете да оформите сами желаната позиция на ръката. Мелничката разполага с прецизен механизъм с настройки за фино и за едро мелене, изработен от порцелан. Можете да използвате за сол, пипер и всякакви подправки, и да поставите върху масата за хранене.


8. Рубик куб


9 интересни мелнички за кухнята

Въртящите се повърхности на кубчетата Рубик могат да са не само невероятно изнервящи, но и функционални. Керамичния куб с цветни акценти е с размер на стената 5.6 сантиметра, а подправките биват изкарвани от долната част на куба в купа или директно върху храната на масата за хранене.


9. Весело човече


9 интересни мелнички за кухнята

Това весело човече с радост ще смели пипер или подправки за Вашите ястия. То се състои от две части и застава стабилно върху двете си крачета, така че можете да го поставите върху масата в трапезарията или върху кухненския рафт. Смилането се осъществява чрез механизъм в горната част на човечето, който наподобява този за навиване на часовници.


Източник: oddee.com







Няма коментари


ключови думи
интересни мелнички, кухненски аксесоари, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg