фирми продукти
представяме
работа
 
7 кухненски аксесоара за по-здравословно хранене

Ако сте решили да се храните здравословно, уверете се, че разполагате с някои от тези полезни приспособления в кухнята. Те Ви помагат да готвите вкусно и здравословно, а освен това улесняват кухненската работа. Вижте няколко от тези аксесоари, които са практични и пестят време за Ваше улеснение.

 7 кухненски аксесоара за по-здравословно хранене


1. Ситно ренде

 7 кухненски аксесоара за по-здравословно хранене

За да се храните според порядките на здравословната кухня трябва да добавяте съвсем малко силни подправки. Те ще засилят вкуса, но няма да раздразнят стомаха. Ако използвате ситно ренде, можете да включвате в ястията си настъргана на ситно лимонова или портокалова кора, кора от лайм, ядки, шоколад, кашкавал и твърди сирена, чесън. Приспособлението не заема много пространство и може да се съхранява в кухненско чекмедже. Почистването се изпълнява с твърда четка, която да премахне частиците в ситното метално ренде.


2. Спрей за мазнина


 7 кухненски аксесоара за по-здравословно хранене

За да използвайте по-малко мазнина по време на процеса на готвене, поставете олиото или зехтина в стъклена или пластмасова бутилка със спрей. Ситните капки мазнина са достатъчни, за да се изпече или изпържи храната, без да поема твърде много вредни вещества. Можете да използвате приспособлението за печене и задушаване, за овкусяване на салати и намазване на тави и тигани. Добре е бутилката да е тъмна, за да не гранясва мазнината.


3. Уред за ориз с програматор

 7 кухненски аксесоара за по-здравословно хранене

Този уред е добра инвестиция, тъй като готви пълнозърнести продукти за кратко време. Обикновено процесът отнема поне един час, но приспособлението разполага с програматор. Можете да настроите програматора да започне да нагрява в 6 часа сутринта, а като станете от сън, храната вече ще е сготвена и ще е още гореща. Можете да използвате възможностите на уреда за програмиране, за да имате гореща храна след работа.


4. Термометър за ястия

 7 кухненски аксесоара за по-здравословно хранене

Нагряването на мазнината за готвене може да се окаже вредно за организма. Използвайте този термометър, който отчита за секунди температурата. Така можете да проверявате температурата в горещата фурна, за да сте сигурни, че използвате подходящи условия за готвене на продуктите. Можете да използвате джаджата за проверка на температурата на фурната и преди да поставите ястията, ако за сготвянето им са необходими прецизни условия.


5. Тенджера за бавно готвене

 7 кухненски аксесоара за по-здравословно хранене

Ако не разполагате с време да готвите, използвайте уред за бавно готвене, който върши почти цялата дейност по готвенето. Бавното сготвяне на храната е много по-здравословно и запазва максимално полезните вещества. Можете да поставите продуктите и да вършите работата си, докато уредът се грижи за обяда или вечерята. Не се налага да разбърквате или да притичвате на всеки двадесет минути, за да следите процеса и да гледате храната.


6. Дигитален кантар

 7 кухненски аксесоара за по-здравословно хранене

Даже да сте свикнали да поставяте съставките на ястията ‘на око’, това не винаги е най-здравословният вариант за готвене на храната. Дигиталният кантар работи до грамове и може да се използва, за да измерите точно солта, захарта, мазнината и подправките, за да не прекалите. Особено полезна джаджа, ако сте на диета и измервате калориите на ястията или ако искате да сготвите специалитет, който изисква точни мерки на съставките.


7. Блендер и чопър

 7 кухненски аксесоара за по-здравословно хранене

Страхотни уреди за нарязване, пасиране, накълцване и изготвяне на пюрета, те могат да се използват за салати, супи, кремове, дресинги, нектари. С едно натискане на бутона, можете да разполагате с накълцан лук за яхнията или с основа на крем супата. Изберете комбиниран уред, който е изработен с приставки, които могат да се сменят, тъй като те са по-компактни и не заемат много пространство в кухнята за съхранение.


Източник: wholeliving.com







16 януари 2016 11:48 | Относно продуктите в тази статия
От: comfort.bg
"7 кухненски аксесоара за по-здравословно хранене" е статия от рубриката ни "Полезно и интересно", където поместваме идеи и съвети за дома и интериора. Не предлагаме за продажба описаните в тази статия продукти и не знаем дали се продават у нас. Повече информация за тях можете да намерите на сайта, даден като източник в края на статията.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
кухненски аксесоари, здравословно хранене, приспособления

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg