фирми продукти
представяме
работа
 
6 трика за малкия дом

Вижте как собствениците на тази малка къща са използвали нейния потенциал. Те са разширили визуално пространството чрез трикове на обзавеждането, чрез които малките помещения изглеждат по-просторни. Къщата е с площ само 111 кв.м., но изглежда уютна и просторна.


1. Повдигнете покрива

6 трика за малкия дом

Когато собствениците закупуват своята къща с площ 55 кв.м., разположена в Западен Холивуд, те намират пренебрегвана с години сграда, строена през 20те на миналия век. Разположението на имота обаче е особено добро и вложението на средства се оказва добра инвестиция. За две години ремонтът на къщата я преобразява в положителна посока, отваря разпределението и включва стъклени стени, които пропускат светлина в помещенията и ги разширяват оптически. Чрез ремонта се удвоява площта на къщата. Тъй като разпорежданията не позволяват да се разширява сградата настрани, тя е разширена нагоре, като се добавя нов етаж. Сградата включва две спални, двор на покрива и  малка градина.


2. Заемете пространство от дворчето


6 трика за малкия дом

Огромните стъклени стени създават своеобразна закрита веранда. Част от пространството на помещението е заето от площта на двора, ограден с ограда. Така се стопява границата между екстериори и интериори, а пространствата се разширяват визуално. От помещението се отива в двора чрез плъзгащи се стклени врати, които могат да се оставят отворени за полузакрити пространства.


3. Обособете пространствата


6 трика за малкия дом

Огромната геометрична картина на стената е фокусна точка, която обособява сектора за хранене, обзаведен с кръгла маса и столове. Трапезарията се използва и за закуска, както и за разговори. Вградените лампи в тавана създават впечатление за тавански прозорци. Аксесоарите са с изчистена линия и не създават усещане за претрупаност в интериорите. Пространствата са отделени не толкова физически, колкото тематично, чрез способите на тоновете, аксесоарите и светлината, като по този начин пространствата не се разделят на малки кутийки.


4. Обзавеждайте триизмерно


6 трика за малкия дом

От горния етаж на сградата се разкрива просторна гледка надолу в посока всекидневната на първото ниво. Приятните какаови тонове обособяват помещението, а високата шест метра и боядисана в тъмнокафяво камина достига до тавана на къщата. Естествената светлина от прозорците и вратите разширява визуално пространствата.


5. Използвайте светлината

6 трика за малкия дом

Душът е отделен от пространството в банята чрез стъклен панел, а от другата страна секторът е свързан с екстериора на къщата. Дървената ограда осигурява уединение, а стъклените повърхности позволяват на светлината да обгърне изцяло помещението, което е продълговато и тясно.


6. Обособете двора на покрива на къщата


6 трика за малкия дом

Тъй като част от екстериорните пространства са включени в интериорите на сградата, дворчето е значително редуцирано. Затова на покрива е обособено допълнително дворче, което е заобиколено от зеленина и позволява да се използва изцяло слънчевия климат на Калифорния. Тъй като пространството се издига над сградата, то наподобява на къща на дърво.


Източник: sunset.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, интериор, дизайн, обзавеждане

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg