фирми продукти
представяме
работа
 
9 налудничави балансиращи предмета

Вижте няколко странни и налудничави предмета, които създават впечатлението, че поддържат крехък баланс, който може да се наруши за секунди. Необикновените хрумки са ефектни акценти за дома и предизвикват много въпроси за това как стоят, без да паднат на пода.


1. Балансираща къща

9 налудничави балансиращи предмета

Необичайната къща се намира на стръмен хълм в графство Съфолк, Англия. Тя е построена така, че част от нея се пада извън ръба и сякаш всеки момент сградата ще се сгромоляса на земята. Къщата е с четири спални и е дело на архитектите от Mole, изградена от стомана отвън и шперплат отвътре.


2. Балансиращ аквариум

9 налудничави балансиращи предмета

Креативен аксесоар за интериорите с необичаен дизайн. Дизайнът на стъкления аквариум е оформен така, че се създава илюзията, че той е на ръба на масата и всеки момент ще се разбие на парчета на пода. Аксесоарът е създаден, за да създаде точно това впечатление и е вдъхновен от формата на падаща капка.


3. Балансираща нощна масичка

9 налудничави балансиращи предмета

Ако искате да поставите в спалнята си нестандартна по форма нощна масичка, изберете този модел с футуристичен дизайн. Той се състои от четири детайла с формата на паралелепипед, които сякаш се крепят само на един ръб. Частите са поставени една върху друга, а разчупеният дизайн оформя практична и интересна по форма мебел. Частите са изработени от метал и са боядисани.


4. Балансиращо столче

9 налудничави балансиращи предмета

Този стол сякаш се крепи на магия, но всичко опира до внимателно изградена структура. Столчето има само два предни крака и не се опира до стената, но върху него можете да седнете спокойно, като не се притеснявате, че ще се окажете на земята. Дизайнерът Крис Дафи е изградил стола така, че той има за опора основа от метал в долната си част, която спомага за баланса.


5. Балансиращо легло

9 налудничави балансиращи предмета

Сякаш се носи във въздуха, това легло всъщност има за основа стабилна структура. Отстрани обаче конструкцията създава впечатление, че леглото е част от някакъв научнопопулярен филм за технология от бъдещето. Дело на дизайнера Андреа Лукачело. Високотехнологичната балансираща система обособява нестандартен дизайн и функционалност.


6. Балансираща тепсия

9 налудничави балансиращи предмета

Дизайнерите от Droog Design използват принципите на физиката, за да изработят дизайна на тази тепсия. Тя може да се носи с една ръка и не позволява да се разлеят течностите, поставени в чашите върху тепсията, както и дава възможност да се отварят вратите на помещенията. Ако сервирате на своите гости напитки, можете да държите тепсията с една ръка и да поставяте чашите с другата върху масата.


7. Балансиращ аксесоар за бутилки вино

9 налудничави балансиращи предмета

Тази поставка за бутилки с вино е оформена като стик за голф и е изработена от дърво. Отстрани тя създава впечатление, че стои изправена върху основата чрез баланс. Стабилната поставка може да съхранява по една бутилка с вино и може да се постави върху празничната маса или в кухнята.


8. Балансиращо кресло

9 налудничави балансиращи предмета

Този необикновен модел люлеещ се стол дава възможност за работа и почивка върху удобно кресло. Дизайнер на модела е Peter Opsvik, а концепцията за поддържане на баланса е на Hans Mengshoel. Въпреки че моделът се нарича още Zero-Gravity, тоест носи концепцията за нулева гравитация, гравитацията все пак съществува, но конструкцията е създадена така, че теглото на човека да се използва като противотежест зза баланс на структурата на мебела.


9. Балансиращо рафтче

9 налудничави балансиращи предмета

Нестандартно рафтче за книги, което е изградено на принципа на физиката за баланс с две тежести от двете страни на рафтчето. Дело на Denis Oh, конструкцията има два стопера, които предпазват структурата от обръщане. Ако се поставят книги от двете страни на основата, които са с еднакво общо тегло, балансът на рафтчето е запазен и основата застава водоравна.


Източник: oddee.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg