фирми продукти
представяме
работа
 
Лесна снежинка от картон

Ако не искате да купувате готови аксесоари за коледното и новогодишно дърво, можете да си направите сами лесни акценти за окачване, като използвате обикновен картон. За да им придадете луксозен вид ги напръскайте със спрей боя или нанесете лепило, като оваляте картонените акценти в цветен брокат. Така те могат да изглеждат сякаш са изработени от метал или текстил.

Лесна снежинка от картон


Какво Ви е необходимо:

* ножици или макетен нож
* картон, бял, по възможност тънък
* по желание: инструмент за навиване на хартия
* обикновено лепило
* спрей лепило
* сребрист брокат
* сребриста спрей боя


Как да ги направите:


1. Нарежете картона на ивици с широчина 6 милиметра и дължина 30 сантиметра, или в зависимост от размерите на аксесоарите, които искате да оформите. От тези ивици срежете една част с дължина 15 сантиметра, която е за центъра на акцента, осем ивици с дължина 7.5 сантиметра за страничните части, четири ивици с дължина 15 сантиметра за намотките, четири с дължина 7.5 сантиметра за капковидните акценти и четири с дължина 5 сантиметра за овалните акценти.

2. Използвайте инструмент или ножици, за да навиете дълга 15 сантиметра ивица картон на спирала. Тя трябва да е с размер около 2 сантиметра, но можете да я направите и малко по-стегната или хлабава. Използвайте лепило, за да залепите края на намотката и след това изчакайте да изсъхне.

3. Навийте с инструмент или ножици двата края на картонена ивица с дължина 7.5 сантиметра. Акцентът трябва да е с дължина около 2-3 сантиметра. Изработете осем такива акцента.

Лесна снежинка от картон

4. Залепете аксесоарите две по две, за да оформите четирите странични детайла на акцента. Залепете ги върху централната спирала и изчакайте лепилото да изсъхне.

Лесна снежинка от картон

5. Прегънете ивица с дължина 15 сантиметра на две и навийте двата края навътре, но съвсем лекичко. Залепете четири такива акцента между страничните опори на аксесоара и изчакайте да изсъхне.

Лесна снежинка от картон

6. Навийте елипсовидно четири картонени части с дължина 7.5 сантиметра. Оформените капковидни акценти залепете между свободните краища на четирите завъртулки. Изчакайте лепилото да стегне.

Лесна снежинка от картон

7. Оформете овални акценти от ивиците картон с дължина 5 сантиметра, като оформите краищата заострени. Залепете ги в краищата на четирите странични опори, като използвате лепило и изчакате да изсъхне.

8. Напръскайте аксесоарите със спрей боя или със спрей лепило и ги оваляйте с брокат. Оставете да изсъхнат добре. Завържете ярко обагрена празнична панделка или шнур в горната част на аксесоара, като я промушите през завъртулките. Окачете акцентите върху празничната елха и се насладете на елегантната им красота за празника.

Лесна снежинка от картон


Източник: bhg.com







27 декември 2011 15:49 | за фигурата
От: Краси Атанасова
Това е много актуално сега на фона на кризата. Вместо картон използвайте руло тоалетна хартия след като свърши.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
снежинка от картон, лесен проект, декорация, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg