фирми продукти
представяме
работа
 
16 лесни филцови орнаменти за коледното дърво - 2

За да създадете празнично настроение, изработете сами орнаментите за коледните интериори. Необходими са Ви само малко цветен филц, лепило и ножици, а вдъхновение можете да черпите от показаните в тази статия филцови аксесоари.

16 лесни филцови орнаменти за коледното дърво - 1


9. Снежно дърво

16 лесни филцови орнаменти за коледното дърво - 2

Изрежете от стара картичка или метална форма за курабии филцови дървета в желаните тонове, например зелено или бежово. Залепете акценти от филц в червено и бяло, като поставите снежна пряспа в долната част на дървото и кръгчета в бяло по цялата повърхност, за да пресъздадете снежни натрупвания. Залепете с топъл силикон шнур за окачване в задната част на аксесоара и оставете да стегне.


10. Празнични растения

16 лесни филцови орнаменти за коледното дърво - 2

Празничните растения за интериорите могат да са не само зелени, но и изработени от филц. Изработете от филца листенцата на растението джел, наречено още илекс, коетто е много известно на запад за празничен акцент в интериорите и екстериорите. Изрежете листата от бял филц и добавете акценти в розово и червено. Залепете ги с малко лепило за текстил, като прикрепите всеки детайл така, както е показано на изображението. Залепете в задната част шнур за окачване.


11. Кръгче в два меки нюанса

16 лесни филцови орнаменти за коледното дърво - 2

Използвайте основа от картон, изрязана във формата на кръг, а върху нея залепете с лепило за текстил кръгчета от филц в два-три оттенъка. Оформете ръбовете на всеки детайл във вътрешната част вълнообразно с ножици. Залепете частите една върху друга, а най-отгоре прикрепете облечено копче в бяло. Залепете в задната част шнур за окачване с топъл силикон и изчакайте да стегне.


12. Кръг с органичен акцент

16 лесни филцови орнаменти за коледното дърво - 2

Върху основа от картон или дебел филц, изрязана с формата на кръг, можете да залепите органични акценти. Показаният пример на изображението представлява стилизирано дърво, оформено от филцови детайли в два тона. Изрежете детайлите спрямо размерите на основата и ги залепете с малко лепило. Оставете да изсъхне. Ако искате по-силен контраст, използвайте филц в ярки тонове, например в жълто и червено, за да изглежда аксесоарът по-празничен. В задната му част залепете шнур за окачване и изчакайте силикона да стегне преди употреба.


13. Празнично дърво

16 лесни филцови орнаменти за коледното дърво - 2

Изрежете основа от плътен картон, от шперплат или плътен филц с правоъгълна форма. Върху нея залепете с лепило или топъл силикон правоъгълник от бял филц. Изрежете форма на дърво и акценти от цветен филц в три разцветки. Залепете акцентите върху основата, както е показано на изображението и изчакайте лепилото за текстил да изсъхне. залепете шнур за окачване с топъл силикон.


14. Филцово звънче

16 лесни филцови орнаменти за коледното дърво - 2

Оформете на ръка или чрез форми от стара коледна картичка мотив на коледно звънче. Изрежете мотива от цветен филц. Изрежете от бял филц детайлите за аксесоара и ги залепете върху основата от филц. Залепете и езика на звънчето, изрязано от трета разцветка. Залепете шнур за окачване в задната част на акцента или го захванете чрез отвор в горната част на звънчето, като пробиете основата.


15. Кръг с копче

16 лесни филцови орнаменти за коледното дърво - 2

Изрежете картонен кръг и залепете върху него кръг от филц. Използвайте лепило за текстил и изчакайте да изсъхне. Отгоре залепете кръг от бял филц с оформен ръб и няколко кръгчета в по-наситена разцветка на филц. В центъра залепете облечено във филц с цвета на основата копче и по желание обособете няколко цветни детайла върху копчето. Залепете в задната част шнур за окачване чрез пистолет за топъл силикон и изчакайте да стегне.


16. Органичен акцент

16 лесни филцови орнаменти за коледното дърво - 2

Върху картон или дебел филц в наситено червен тон залепете детайли от филц в бяло и бежово, изрязани с формата на джел, наречен още илекс, листа и плодчета. Оформете ги в кръгче, залепете ги с лепило за текстил и леко ги препокрийте. Листата обособете от бежов филц и ги залепете в няколко посоки, а плодовете изрежете от тъкан в бяло и ги залепете по тройки върху другите акценти. Залепете с топъл силикон шнур за окачване в задната част на картонената основа.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
филцови орнаменти, коледна украса, декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg