фирми продукти
представяме
работа
 
5 полезни джаджи за студеното време

Технологията позволява да използвате в дома си разнообразни техники, чрез които да запазите уюта и топлината в дома си през студените дни, когато навън температурите падат значително. Вижте няколко практични джаджи, които не позволяват на студа да обгърне топлите стаи и които се грижат за ежедневните задачи вместо Вас.


1. Електронна врата за домашни любимци


 5 полезни джаджи за студеното време

Ако живеете в къща и имате котка или куче, знаете колко е неприятно да трябва да отваряте вратата всеки път, когато любимецът Ви иска да влезе или излезе от жилището. През студените дни това задължение е още по-неприятно, тъй като с всяко отваряне топлината излиза навън, замествана от студеното течение. Електронната врата се поставя на входа и позволява на котката или кучето да излиза на двора, за да върши естествените си нужди или за да се разходи, без да се налага да му отваряте вратата. Тя обаче способства за задържане на топлината в стаите, тъй като работи със сензор. Сензорът е поставен върху вратата, а ‘бутон’ за отварянето е чип върху каишката. С приближаването на Вашия любимец, подобно на магнитна карта за достъп до помещенията, сензорът активира малката врата и я отваря само толкова, колкото той да премине навън или навътре. Системата не изисква поставяне на батерии и е водоустойчива. Панелът е изработен от материал, който се използва за спортни каски, така че домът е защитен.

2. Индивидуална вентилация


 5 полезни джаджи за студеното време

Ако отоплявате само една стая в дома си, вероятно се дразните от температурната разлика в стаите, от запотените стъкла и резките температурни скокове. Тази безжична система за вентилация отоплява изцяло дома и замества стандартните вентилационни системи в стаите. Тя контролира температурите отделно от централния термостат и използва прецизни сензори. Те отчитат температурата и предизвикват отваряне или затваряне на шлюзовете, в зависимост от зададените стойности в стаята.


3. Моторизирани щори с таймер

 5 полезни джаджи за студеното време

През студените месеци дневната светлина е по-оскъдна, затова можете да използвате максимално часовете със слънце. Тъй като лъчите могат да загреят стаите и да покачат температурата в тях, не ги блокирайте, даже ако сте на работа и не можете да контролирате щорите на прозорците. Тези моторизирани щори се вдигат и свалят чрез моторизиран способ, който работи чрез програматор с таймер. Те могат да се вдигат с изгрева на слънцето и да се свалят на залез. Щорите, ролетни или вертикални, могат да се монтират за работа чрез батерии или да се включат в електричеството на къщата.


4. Робот за почистване на улуци

 5 полезни джаджи за студеното време

През студените месеци улуците често се запушват с отпадъци и водата не може да се оттича, блокирана от затлачванията. Това може да предизвика течове и повреди по покрива и фасадата на сградата. За да не се налага да почиствате екстериора на дома си по няколко пъти в месеца, този автоматичен робот може да се монтира в улуците, за да ги почиства от затлачванията. Роботът може да използва вакуум, за да почисти пода на гаража или на мазето.


5. Детектор за течение от прозорците

 5 полезни джаджи за студеното време

Значителна част от топлината в стаите излиза през прозорците, затова е особено важно да уплътните тези сектори на стаите, за да задържите топлината вътре и студа навън. В топлите месеци уплътненията осигуряват по-малко средства за охлаждане на въздуха, тъй като изолират горещината навън. За да разберете доколко добра изолация имат Вашите прозорци можете да използвате този уред детектор за течение. Той улавя въздушните течения и може да определи секторите, които не са добре уплътнени. С него може да се правят проверки на хладилната и фризерна техника, както и на вградените лампи, за да се осигури безопасност.


Източник: mnn.com







Няма коментари


ключови думи
практични аксесоари

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg